To je to što me zanima!

Ravnatelj ergele zbog kojeg je stradao lipicanac dao ostavku

Mirko Damjanović je 'posudio' jednog lipicanca iz Državne ergele Đakova i Lipika i doveo ga kući da ga jaše njegov maloljetni sin. Sin je pao s konja, a životinja se preplašila i pobjegla te podletjela pod vlak
Vidi originalni članak

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić prihvatio je ostavku ravnatelja Državne ergele Đakova i Lipika Mirka Damjanovića. Ministarstvo nam je potvrdilo da Tolušić očekuje da će ostavku prihvatiti i Upravno vijeće Ergele koje bi se trebalo hitno sastati.

Damjanović je ostavku podnio nakon što je jednog lipicanca "posudio" iz ergele, jahao ga je njegov maloljetni sin kod kuće. Sin je u jednom trenu pao s konja, a plemenita životinja se preplašila i pobjegla, te potom podletjela pod vlak.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ravnatelj je sam vidio svoju pogrešku i zato je podnio ostavku - potvrdili su nam u Ministarstvu.

ŠEF ERGELE 'POSUDIO' KONJA Lipicanac je podletio pod vlak; Ministar Tolušić: 'Glupa priča'

No, koliko je dosad objavljeno, ravnatelj je u početku pokušao učiniti sve da slučaj ne dođe do javnosti. Tek nakon objava u medijima, on je podnio ostavku.

Policija još nije završila obradu ovog slučaja, pa je pitanje hoće li Damjanović osim ostavke biti i gonjen za otuđenje i uništavanje državne imovine. Lipicanci su kulturno dobro u Hrvatskoj. Konj je bio i osiguran, ali pitanje je hoće li osiguranje u ovom slučaju isplatiti odštetu.

NESREĆA KRAJ ĐAKOVA Podletio pod vlak: Lipicanca su 'posudili' iz ergele, stradao je...

Ako odštetu ne podmiri osiguranje, država će teretiti samog Damjanovića koji je inače i član HDZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 141

  • zuluf_52 15.01.2019.

    Ovi iz HDZ-a bi sve za badava, to su bez kicmenjaci bez srama.

  • OneTwo_1 15.01.2019.

    Opet HDZ. Ne prođe dan da neki hadezenja ne napravi glupost, ne opljačka državu, ne uhljebi porodicu. Afera do afere. Više ne moram ni pročitati članak već znam da je hadezenja opet u pitanju

  • GIRIGARI 15.01.2019.

    Ne razumijem. Konj je osiguran i osiguranje treba isplatiti štetu a onda progoniti štetočinu. Eto tako se živi lagodni. Nemaš konja ali ga možeš jahati kada hoćeš. I kada konj nastrada onda je skoro pa dosta da ravnatelj da ostavku. Skoro da je tako namirio dug po Tolušiću. Skoro pa se ništa nije dogodilo. Tako je to u svijetu podobnih. Da se nije kur..o konj bi bio živ. Konjusine jedne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare