Obavijesti

News

Komentari 67

Podletio pod vlak: Lipicanca su 'posudili' iz ergele, stradao je...

Podletio pod vlak: Lipicanca su 'posudili' iz ergele, stradao je...
2

Mirko Damjanović, šef Državne ergele, doveo je doma lipicanca sinu da ga jaše, ali je konj pobjegao i stradao. Htio je prijeći prugu, no tad je naišao vlak

VIDEO

Maloljetni sin direktora Državne ergele, jahao je lipicanca, no u jednom trenutku pao je s konja. Konj se dao u bijeg i istrčao na dvotračnu prugu Vinkovci - Zagreb te podletio pod vlak, koji ga je na mjestu usmrtio.

- Konj je u vlasništvu Ergele iz Đakova, utvrdili smo to nakon očevida koji su na pruzi obavili djelatnici policije – potvrdila je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Damjanovićev sin je tijekom jahanja pao s konja, koji se uplašio i dao u galop uz prugu koja se nalazi ispod kuće Damjanovića u Strizivojni. U galopu je krenuo prema zapadu, prateći prugu, a prije Perkovaca popeo se na prugu, najvjerojatnije želeći prijeći na drugu stranu. Nažalost, u tom je trenutku naišao vlak.

- Nikome nije jasno kako je konj završio na pruzi. Prošao je Željezničko čvorište u Strizivojni, prešao je iz jedne u drugu županiju i skončao na pruzi nekoliko kilometara od mjesta na kojem živi Damjanović. U našim zabilješkama koje vodimo u smjeni nije zabilježeno da je netko vidio konja kako ide uz prugu, pa je moguće da je išao njivama s druge strane pruge – rekao je jučer prometnik na Željezničkom kolodvoru Strizivojna.

Nitko od mještana uz prugu nije vidio konja, svi kažu da ih je šokirao takav neodgovoran postupak direktora Ergele. Incident istražuje Ministarstvo poljoprivrede.

- Nadležne institucije utvrđuju okolnosti događaja. Čim dobijemo njihova očitovanja, razmotrit ćemo sve činjenice, preispitati odgovornost uključenih osoba te poduzeti odgovarajuće mjere - odgovorili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Komentar smo dobili i od Udruge Prijatelja životinja.

- Konj je u ovom slučaju žrtva ljudske neodgovornosti i nebrige, što je dovelo do najgore, smrtne posljedice. Stoga smatramo nužnim provođenje istrage i strogo sankcioniranje onih koji su odgovorni za smrt konja - rekao je Luka Oman iz udruge, koji je ujedno i posebni savjetnik ministra poljoprivrede.

Mirko Damjanović, direktor Ergele Đakovo i Lipik, nije htio komentirati slučaj. Kad smo ga nazvali, izjavio je da je na putu i da zovemo Ministarstvo poljoprivrede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa