To je to što me zanima!

Razoran uragan Ida prouzročio je štetu od 30 milijardi dolara

Stručnjaci procjenjuju da je uragan Ida u konačnici ipak bio manje razoran od uragana Katrina, koji je 2005. godine prouzročio štetu od 87 milijardi dolara
Vidi originalni članak

Osiguravatelji mogu očekivati potraživanja nakon procjena štete koju je u SAD-u izazvao uragan Ida u vrijednosti 20 do 30 milijardi dolara, objavila je u ponedjeljak kompanija za izradu modela rizika povezanih s katastrofama AIR Worldwide.

AIR je ažurirao procjene osiguranih gubitaka nakon što je analizirao utjecaj poplava u unutrašnjosti zemlje na putanji uragana Ida, uključujući i savezne zemlje na sjeveroistoku SAD-a.

GRADOVI POPLAVLJENI FOTO Razorne posljedice Ide: Milijuni bez struje, uništene kuće, strahuju od brojnih žrtava

Dosada su očekivali da će osigurani gubici iznositi 17 do 25 milijardi dolara, a sada procjenjuju da će se kretati u rasponu od 20 do 30 milijardi dolara.

Procjena uključuje štete na stambenim, poslovnim i industrijskim nekretninama i automobilima na kopnu, priopćio je AIR.

UTOPILO SE 11 LJUDI Ida pretvorila njujorške podrume u smrtonosne klopke

To znači da brojke ne uključuju štete koje pokriva Nacionalni program osiguranja od poplava ni one na objektima na moru, dodaje se.

Pri izračunu uzeti su u obzir viši troškovi materijala i popravaka prema sadašnjim cijenama na tržištu građevinskih radova, napominju u AIR-u.

Stručnjaci procjenjuju da je uragan Ida u konačnici ipak bio manje razoran od uragana Katrina, koji je 2005. godine prouzročio štetu od 87 milijardi dolara, navodi Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ursuss 13.09.2021.

    kladim se da će se sve obnoviti prije nego kod nas u Zagrebu-a pogotovo na Baniji..

  • urnebes 13.09.2021.

    al za potres ove drvenke su super.

  • Akull 13.09.2021.

    Ne vidim problem,budu naštampali love kao i do sad ,a mi čemo plačat kamatu......

Komentiraj...
Vidi sve komentare