To je to što me zanima!

'Rekao mi: Ka**t ću te u bulju, 'ajde pi*ketino, nazovi policiju'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pitao sam ga zašto me gurnuo. One je rekao da je to napravio zbog onoga što sam napisao na Facebooku. Rekao mi je: Ajde pi*ko, zovi policiju. Nije prošla minuta, a on je već znao da sam ih zvao, ispričao je
Vidi originalni članak

Sve je zabilježeno na nadzornoj kameri, sve su vidjeli i svjedoci u kafiću. Sada se želi od mene napraviti napadača. To su gluposti, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju 24-godišnji Zadranin kojeg je u subotu napao Darko Kovačević Daruvarac (32). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ka*at ću te u bulju - kazao mu je Daruvarac nakon što ga je gurnuo i bacio na pod, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o incidentu zbog kojeg je Daruvarac, nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje, ponovno završio u istražnom zatvoru i dobio kaznenu prijavu za prijetnju. U razgovoru s novinarima Slobodne Dalmacije, napadnuti mladić prepričao je detalje napada. 

SUKOB U ZADRU Darko Kovačević opet završio u pritvoru: Nasrnuo na mladića

- Prolazio sam automobilom i vidio svoje prijatelje kako sjede na terasi kafića. Pozvali su me da im se pridružim. Parkirao sam auto kod marine i pješke krenuo prema kafiću. Kad sam došao do njih, a bilo ih je petero za stolom, htio sam uzeti slobodnu sjedalicu kraj susjednog stola da bih mogao s njima sjesti. U tom trenutku Daruvarac mi je prišao s leđa i gurnuo me. Poletio sam preko dva stola i pao na pod - ispričao je. 

Vrijeđanje zbog komentara na Facebooku

- Podigao sam se s poda i posegnuo za stolicom. Htio sam se braniti, ali tada sam pomislio - ako ga udarim, upast ću u probleme. U istom trenutku jedan moj prijatelj je skočio i zaustavio me, a s druge strane Daruvarca je sprječavao njegov prijatelj. Oni su sjedili za stolom udaljenim od našeg nekoliko metara, tri-četiri stola na krcatoj terasi - kazao je 24-godišnjak.

PROMIJENIO ĆUD? Htjeli se potući? Daruvarac je razdvojio dvojicu i primirio ih

 - Je*at ću ti ja majku - rekao mi je. Pitao sam ga zbog čega. Zbog onoga što sam pisao o njemu na Facebooku, rekao mi je. A ja sam na jednom portalu, ispod teksta koji je govorio o Daruvarcu, napisao stihove pjesme Mile Kitića. U toj pjesmi Kitić pjeva 'udara u glavu kao šampanjac', a ja sam napisao 'udara u glavu kao Daruvarac'. Po toj logici, rekao sam mu, trebao bi tući sve ljude na ulici, jer nema tko nije osudio njegovo nasilno ponašanje prema bivšoj djevojci - prepričao je mladić, koji pretučenu djevojku zna iz viđenja, ali kako kaže, nisu u prijateljskim odnosima. 

VIDEO: IZAŠAO S PRIJATELJIMA Umjesto u zatvoru, Daruvarac na koncertu: Grlio se s Kitićem

- Rekao sam mu da nije normalan, a on mi je onda na to odgovorio 'ka*at ću te u bulju'. Objasnio sam mu da nismo u Srbiji i da ovo nije '91., da mi ne može takve stvari govoriti, a on mi je na to rekao: 'Ajde pi*ko, zovi policiju'. Kazao sam mu da se jedino tako može problem s njim riješiti. On se odmaknuo, a ja sam nazvao policiju i prijavio što mi je napravio i što mi je rekao. Međutim, čim sam poklopio, nije prošla ni minuta, on je doznao da sam ih zvao. Došao je do svog auta s prijateljem i prije nego što su krenuli dobacio mi je: 'Znači, zvao si policiju' - tvrdi napadnuti mladić, i ističe da su cijeli incident snimile nadzorne kamere. 

 Kazao je i da mu ovo nije prvi sukob s Daruvarcem.

'Molio sam policiju da češće patrolira oko moje kuće'

- Prije pet-šest godina u jednom kafiću na Poluotoku opalio mi je žlepu (pljusku, op.a.) jer sam bio u dobrim odnosima s jednom njegovom bivšom djevojkom. Ljubomorno me ispitivao što ja imam s njom, a mi smo bili frendovi i znali smo se povremeno družiti. Ispitivao me 20 minuta što ja radim s njom i na kraju me je udario u lice - kaže 24-godišnjak koji taj incident nije prijavio policiji.

OBRAT U SLUČAJU Daruvarac: Ovo je namještaljka da me vrate nazad u zatvor

Kaže da ga je bilo strah, i da se Daruvarca i dalje boji. 

Podnio prijavu na zahtjev Daruvarca

- Zato sam molio policiju da malo češće šalju patrole oko moje kuće - kazao je.

Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca najavio je da će podnijeti žalbu protiv odluke o istražnom zatvoru, alii druge detalje slučaja nije htio komentirati. Kazao je samo da je kaznenu prijavu protiv 24-godišnjaka podnio na traženje svoje stranke i da je ona podnijeta prije nego što je Daruvarac dao svoj iskaz policiji.

Prema članku 139. Kaznenog zakona, za ozbiljnu prijetnju smrću i teškim ozljeđivanjem pojedincu i njegovoj obitelji može se dobiti do tri godine zatvora.

Daruvarac, po riječima napadnutog mladića, nije prijetio smrću, ni teškim ozljeđivanjem, ali jest silovanjem, odnosno nekim drugim oblikom zla. U takvim slučajevima progon počinitelja se vodi privatnom tužbom, a ne kaznenom prijavom državnog odvjetnika, kazali su iz zadarske policije za Slobodnu Dalmaciju. 

 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • GoranDe 04.04.2019.

    I tako, naići će na nekoga ko mu neće oprostiti ni pogrešan pogled. Naleteće na nekog jadnika kom je pun kufer i zakona i propisa i koji će mu sjariti dvocijevku. I onda taj jadnik ode u zatvor iako bi tim postupkom zapravo učinio dobro djelo

  • neandrtalac 03.04.2019.

    Stakvim pravosudjem sve mozes!

  • 02.04.2019.

    Oni koji su ga pustili isti su sklop u glavi kao i on.

Komentiraj...
Vidi sve komentare