Obavijesti

News

Komentari 230

Daruvarac: Ovo je namještaljka da me vrate nazad u zatvor

Daruvarac: Ovo je namještaljka da me vrate nazad u zatvor
7

Darko Kovačević (32) je u prisutnosti svog odvjetnika podnio prijave protiv mladića (24) zbog kaznenih djela prijetnje, teške tjelesne ozljede u pokušaju te za lažno prijavljivanje kaznenog djela

VIDEO

>>> Posljednje informacije 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:29

Daruvarac prijavio mladića za tri kaznena djela

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

18.28 - Kako doznajemo, Darka Kovačevića (32), zvanog Daruvarac, u nedjelju popodne je ispitao državni odvjetnik, koji je za njega tražio pritvor. Oko 19 sati sudac istrage će odlučiti o njegovom zadržavanju u pritvoru ili puštanju na slobodu.

17.07 - Daruvarca su doveli na zadarski sud. Rekao je da se ne osjeća krivim i da je ovo namještaljka kako bi ga vratili u zatvor. Rekao je kako ne zna tko mu namješta. Njegov odvjetnik kaže da je sve sada na državnom odvjetništvu. 

Zadar: Daruvarca dovode na zadarski sud! Reporter: Pino Šale

Objavljuje 24sata u Nedjelja, 31. ožujka 2019.

14.20 - Obrat u slučaju Daruvarca. Naime, nakon što je proveo noć u pritvoru, on je odlučio kazneno prijaviti mladića (24) zbog kojeg je i prenoćio u policiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

- Tijekom provođenja krim istraživanja 32-godišnjak je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznene prijave zbog kaznenih djela prijetnje, teške tjelesne ozljede u pokušaju te za lažno prijavljivanje kaznenog djela u kojima kao počinitelja navodi 24-godišnjaka. Krim istraživanje se nastavlja da bi se utvrdile sve okolnosti - rekla nam je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

 


Podsjetimo, u subotu oko 18 sati, na terasi ugostiteljskog objekta u Boriku u Zadru, Daruvarac je navodno nasrnuo a mladića (24) i prijetio mu.  Nakon sukoba mladić je došao u policijsku postaju i prijavio prijetnje. Ubrzo potom Daruvarac je priveden, te je proveo noć u pritvoru.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Darko Kovačević u subotu oko 18 sati u jednom kafiću u Zadru verbalno prijetio 24-godišnjem muškarcu, koji je to odmah prijavio policiji - kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Kako neslužbeno doznajemo, do sukoba je došlo zbog stavova koje je mladić ranije iznosio na društvenim mrežama o događajima u koje je bio uključen Daruvarac. Vjerojatno je riječ o brutalnom premlaćivanju 18-godišnjakinje zbog čega je Daruvarac nepravomoćno na zadarskom sudu osuđen na pet godina zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18
Darko Kovačević opet završio u pritvoru: Nasrnuo na mladića
Darko Kovačević opet završio u pritvoru: Nasrnuo na mladića

Darka Kovačevića će tijekom poslijepodneva predati pritvorskom nadzorniku PU zadarske uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje. Prema članku 139. Kaznenog zakona, za ozbiljnu prijetnju smrću i teškim ozljeđivanjem pojedincu i njegovoj obitelji može se dobiti do tri godine zatvora.

Podsjetimo, Kovačević je na slobodi iako je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zato što je 13. lipnja prošle godine u drugom zadarskom kafiću umalo ubio 18-godišnju djevojku. Cijeli je slučaj podignuo puno prašine nakon što je objavljena snimka kako nogama i rukama mlati jedva punoljetnu djevojku koja bespomoćno leži na tlu. Javnost je bila zgrožena i zato što joj nitko od gostiju i osoblja kafića nije priskočio u pomoć. Navodno je prije toga njezinom glavom udarao u umivaonik u WC-u i slomio ga.  

Umjesto u zatvoru, Daruvarac na koncertu: Grlio se s Kitićem
Umjesto u zatvoru, Daruvarac na koncertu: Grlio se s Kitićem

Građani su prošle godine organizirali prosvjede jer je nakon isteka polugodišnjeg pritvora u prosincu prošle godine pušten na slobodu. Kako su mu sudili za kazneno djelo teškog ozljeđivanja i prijetnje nije smio dulje biti u pritvoru. Da su ga prijavili za pokušaj ubojstva, ne bi ga trebali pustiti.  

Kazna petogodišnjeg zatvora znači pritvaranje osuđenika nakon izricanja presude. Svi su vjerovali kako će iza rešetaka čekati pravomoćnost presude. Ali nije. 

Iskoristili su sve mogućnosti: Evo zašto Daruvarac ide van...
Iskoristili su sve mogućnosti: Evo zašto Daruvarac ide van...

- Pritvor za kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora od pet godina traje šest mjeseci i može se produljiti za još šestinu, što u ovom slučaju znači najviše mjesec dana. Kako je 10. siječnja pritvoren, morao je izaći na slobodu 10. veljače - objašnjavali su na zadarskom sudu.

Daruvarac na kavi u kvartu u kojem živi cura koju je prebio
Daruvarac na kavi u kvartu u kojem živi cura koju je prebio

Početkom ožujka vidjeli su ga na kavi u kvartu u kojem živi pretučena djevojka.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a