To je to što me zanima!

Rezultate će obitelj McCann čekati mjesecima: U pedofilovu leglu pronašli 'relevantan trag'?

Zasad nema naznaka o tome što je pronađeno tijekom ove akcije, ali istražitelji su s terena odnijeli više vreća. Njihov sadržaj, potvrdili su jučer iz portugalske policije, bit će poslan u Njemačku na analizu.
Vidi originalni članak

Policija je tijekom trodnevne potrage za Madeleine McCann u Portugalu, prve velike nakon devet godina, pronašla 'relevantan trag', javlja portugalski CM Jornal.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nekoliko inspektora bilo je 'koncentrirano' na manjem području gdje se vršila potraga - piše CM i dodaje da su se tijekom akcije tražila i vlakna iz pidžame koju je nosila Maddie u noći nestanka. Korištena je najsuvremenija tehnologija, ali i psi tragači. 

KRAJ POTRAGE U PORTUGALU Materijal prikupljen u potrazi za Maddie ide u Njemačku na analizu: 'Odnijeli su više vreća'

Zasad nema naznaka o tome što je pronađeno tijekom ove akcije, ali istražitelji su s terena odnijeli više vreća. Njihov sadržaj, potvrdili su jučer iz portugalske policije, bit će poslan u Njemačku na analizu. 

A kako piše Daily Mail, to sve će potrajati neko vrijeme. Detaljna analiza, tvrde Britanci, mogla bi potrajati i nekoliko mjeseci. Maddieni roditelji morat će pričekati još neko vrijeme dok ne doznaju ima li novosti o njihovom djetetu..

TRI DANA TRAŽILI DOKAZE Gotova potraga za Maddie u Portugalu: Istražitelji su odnijeli vrećice, jesu li nešto pronašli?

U novu akciju potrage za Maddie krenulo se nakon što je Njemačka policija od doušnika dobila dojavu, koju su proglasili vjerodostojnom. Kontaktirali su portugalsku policiju i krenulo se u akciju.

NIJEMAC JE GLAVNI SUMNJIVAC Potraga za Maddie: Pedofil je tukao svoju bivšu. Prepoznao ih je Hrvat: 'Radio je kraj mene...'

Podsjećamo, početkom tjedna su policije triju zemalja, njemačka, portugalska i britanski Scotland Yard - krenule u novu opsežnu potragu, prvu veću pretragu terena nakon devet godina, a pretraživali su područje oko umjetnog jezera u portugalskoj pokrajini Arade. 

VELIKA POTRAGA U PORTUGALU Portugalski medij: Njemačkoj policiji detalje o Maddie javio je doušnik! Traži se komad odjeće?

Posljednja takva veća pretraga u potrazi za Maddie bila je 2014. godine. Tad je britanska policija dobila dopuštenje da istražuje u mjestu Praia de Luz, gdje je Madeleine i nestala. U akciju su bili uključeni i potražni psi, no nikakve korisne tragove nisu pronašli.

Maddie je nestala još 2007. godine. Roditelji su otišli na večeru, a kad su se vratili u apartman, nje tamo nije bilo...

POLICAJAC O POTRAZI ZA MADDIE: 'To nisu izjave karakteristične za policiju, nešto znaju... Jedan fragment kosti bio bi dovoljan'

U ponedjeljak je policija zatvorila ceste oko jezera, a blokirali su i dio poluotoka. U potragu su bili uključeni i ronioci.

ISTRAŽITELJI NOSILI VREĆE Traže je 5866 dana: Maddie bi sad imala 20 godina. Koji trag je policiju opet doveo do jezera?

Pretraživali su područje portugalske regije Algrave, koju je sumnjivac Christian Brueckner (45) znao posjećivati, a navodno je neko vrijeme i živio u blizini. Upravo je njemački državljanin Brueckner, ranije osuđivan zbog pedofilije, glavni osumnjičeni u slučaju nestale Maddie.

Navodno je on područje kraj jezera nazivao "moj mali raj". Njegov prijatelj Michael Tatschl prije tri godine rekao je kako je Brueckner često znao ići na jezero, na mjesto koje su britanski mediji nazvali 'pedofilovo leglo' i provoditi vrijeme tamo s još jednim prijateljem. Tatschl je izjavio kako je "100 posto siguran da je Brueckner oteo Maddie".

TRAGOVI VODE DO NIJEMCA Misteriji Maddiena nestanka: U mreži su isprepleteni pedofil, pogrebnik i član društvene elite

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare