News

Komentari 0

Rezultate će obitelj McCann čekati mjesecima: U pedofilovu leglu pronašli 'relevantan trag'?

Rezultate će obitelj McCann čekati mjesecima: U pedofilovu leglu pronašli 'relevantan trag'?

Zasad nema naznaka o tome što je pronađeno tijekom ove akcije, ali istražitelji su s terena odnijeli više vreća. Njihov sadržaj, potvrdili su jučer iz portugalske policije, bit će poslan u Njemačku na analizu.

Policija je tijekom trodnevne potrage za Madeleine McCann u Portugalu, prve velike nakon devet godina, pronašla 'relevantan trag', javlja portugalski CM Jornal.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nekoliko inspektora bilo je 'koncentrirano' na manjem području gdje se vršila potraga - piše CM i dodaje da su se tijekom akcije tražila i vlakna iz pidžame koju je nosila Maddie u noći nestanka. Korištena je najsuvremenija tehnologija, ali i psi tragači. 

Zasad nema naznaka o tome što je pronađeno tijekom ove akcije, ali istražitelji su s terena odnijeli više vreća. Njihov sadržaj, potvrdili su jučer iz portugalske policije, bit će poslan u Njemačku na analizu. 

A kako piše Daily Mail, to sve će potrajati neko vrijeme. Detaljna analiza, tvrde Britanci, mogla bi potrajati i nekoliko mjeseci. Maddieni roditelji morat će pričekati još neko vrijeme dok ne doznaju ima li novosti o njihovom djetetu..

U novu akciju potrage za Maddie krenulo se nakon što je Njemačka policija od doušnika dobila dojavu, koju su proglasili vjerodostojnom. Kontaktirali su portugalsku policiju i krenulo se u akciju.

Podsjećamo, početkom tjedna su policije triju zemalja, njemačka, portugalska i britanski Scotland Yard - krenule u novu opsežnu potragu, prvu veću pretragu terena nakon devet godina, a pretraživali su područje oko umjetnog jezera u portugalskoj pokrajini Arade. 

Police ready to resume search of Maddie McCann at a Portuguese dam

Posljednja takva veća pretraga u potrazi za Maddie bila je 2014. godine. Tad je britanska policija dobila dopuštenje da istražuje u mjestu Praia de Luz, gdje je Madeleine i nestala. U akciju su bili uključeni i potražni psi, no nikakve korisne tragove nisu pronašli.

Christian Brueckner mug shot

Maddie je nestala još 2007. godine. Roditelji su otišli na večeru, a kad su se vratili u apartman, nje tamo nije bilo...

U ponedjeljak je policija zatvorila ceste oko jezera, a blokirali su i dio poluotoka. U potragu su bili uključeni i ronioci.

Pretraživali su područje portugalske regije Algrave, koju je sumnjivac Christian Brueckner (45) znao posjećivati, a navodno je neko vrijeme i živio u blizini. Upravo je njemački državljanin Brueckner, ranije osuđivan zbog pedofilije, glavni osumnjičeni u slučaju nestale Maddie.

Police search Algarve reservoir for the body of Madeleine McCann

Navodno je on područje kraj jezera nazivao "moj mali raj". Njegov prijatelj Michael Tatschl prije tri godine rekao je kako je Brueckner često znao ići na jezero, na mjesto koje su britanski mediji nazvali 'pedofilovo leglo' i provoditi vrijeme tamo s još jednim prijateljem. Tatschl je izjavio kako je "100 posto siguran da je Brueckner oteo Maddie".