To je to što me zanima!

Riječki svećenik o napadaču s Platka: 'Luka je dobar dečko. Žao mi je što se upleo u sve to'

Razgovarali smo sa svećenikom Kristijanom Zebom sa Srdoča, koji je objavio svoju fotografiju s Lukom Tirielom Abramovićem s Platka. Luka i njegova obitelj su Zebini župljani, svećenik poziva na smirivanje tenzija
Vidi originalni članak

Luka je iz moje župe, sve što sam, s krajnje kršćanskim porivom, htio reći, jest da mi je jako žao što se Luka dao uplesti u to, trebao je odmaknuti se ako je ikako bilo moguće. Nitko ne opravdava čin, jadni i svi drugi ni krivi ni dužni, netko snosi posljedice zbog tuđe greške. Ako je Luka pogriješio, treba biti sankcioniran, ako nije, ne znam što ćemo onda. Ako im ovo ne bude životna škola, ništa neće biti, kazao je za 24 sata svećenik Kristijan Zeba iz Župe Sv. Križa u naselju Srdoči u Rijeci.

Na svome je  Facebooku podijelio fotografiju s MMA borcem Lukom Tirielom Abramovićem, jednim od napadača s Platka. Zeba kaže kako on nije sudac, ali da će biti tihi molitelj.

RIJEČKI SVEĆENIK Odbio krstiti dijete lezbijkama, uz fotku s MMA napadačem napisao: 'Bit ću tihi molitelj'

- Dragi moj Luka! Žao mi je što se ove nedjelje dogodila situacija i ponašanje koje nije ni malo primjereno niti opravdano. Pogodila me ova vijest za koju sam danas tek čuo. Nisam sudac niti to smijem biti, ali bit ću tihi molitelj za sve. Da se više nikad nikome ne dogodi. Mladi čovjek može biti ponesen svojom ne pažnjom ali to ga ne opravdava. Stoga molimo svi jedni za druge. A svima kojima je sada najteže u boli na duši i na tijelu molim Gospodina za zdravlje i brzi oporavak. A nama svima neka ovo bude za opomenu. Ljubiti, opraštati i moliti za oprost - napisao je Zeba ispod fotografije.

- To je fotografija stara točno godinu dana, snimljena nakon mise. Luka i njegova obitelj moji su župljani, zato sam imao potrebu reagirati, pojašnjava Zeba danas za 24sata. 

KAOS NA PLATKU SNIMKA DIVLJANJA Krenulo je s guranjem. Vidi se kako divljak šutira čovjeka koji leži na podu

- Luka je uvijek bio dobar i korektan dečko, nikad od njega nisam čuo ružnu riječ, a kamoli da je nekoga napao, niti je ikad s njim bilo problema. Ne radi se ovdje  ni o kakvoj mojoj podršci, samo sam želio reći da mi je jako žao što se to na Platku dogodilo. Čekam, kao i svi, što će institucije reći, samo mi je jako žao što je Luka sebi dopustio biti dio toga, to sam htio naglasiti, dodaje svećenik. 

DIVLJANJE KOD RIJEKE EKSKLUZIVNO Napadačima s Platka ovo nije prvi put: I ranije su bili na policiji zbog tučnjava!

- Ako ga je ponijela slabost, nije joj smio dozvoliti da prevlada. Nasilje nikad nije rješenje za bilo što, ni verbalno, a kamoli fzičko, zaključuje Zeba. Društvo, pa tako i medije, poziva na stišavanje strasti i tenzija. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • grumla 04.02.2023.

    Popine pedofili i lopine pa vi svoju djecu saljite njima na nauk vjere.

  • Mmirko19 04.02.2023.

    Vidi se na snimci da je dobar. Iskren i za narod, kao policija i crkva.

  • 4Asa 03.02.2023.

    Velečasni...nisi full ....ok

Komentiraj...
Vidi sve komentare