To je to što me zanima!

Rusi su objavili snimku: Ovo je navodno hipersonično super oružje kojim su napali Ukrajinu

Rusija je ponosna na svoje napredno oružje, a predsjednik Vladimir Putin je u prosincu rekao da je Rusija svjetski lider u hipersoničnim projektilima, čija brzina, manevriranje i visina otežavaju praćenje i presretanje
Vidi originalni članak

Hipersonične rakete uništile su veliko podzemno skladište u kojem su se nalazile ukrajinske rakete i zrakoplovno streljivo, rekli su ruski dužnosnici. Rusija kaže da je prvi put upotrijebila svoje najnovije hipersonično oružje u Ukrajini.

POGLEDAJTE VIDEO Rusi koriste hipersonične rakete?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ubrzo se na Twitter računu ruskog ministarstva obrane pojavila snimka navodne uporabe hipersoničnog oružja.

- Uništenje skladišta oružja Oružanih snaga Ukrajine udarom visokopreciznog raketnog oružja. Vidimo točan pogodak podzemnog hangara oružjem i streljivom- napisalo je u opisu rusko Ministarstvo obrane.

Ruska novinska agencija Interfax jutros je objavila da je to prvi put da je Rusija raspodijelila hipersonični sustav otkako je 24. veljače poslala svoje vojnike u Ukrajinu.

DOMET VEĆI OD 2000 KILOMETARA Konašenkov: Rusija je uništila ukrajinsko skladište streljiva koristeći supersonične rakete

- Sustavom "Kinžal" s hipersoničnim raketama uništeno je veliko podzemno skladište raketa ukrajinske vojske u Ivano-Frankivskoj oblasti Ukrajine- dodao je Konašenkov u priopćenju. Sve su potvrdili i Rusi.

U BOJAMA UKRAJINE Tko su ruski kozmonauti koji bi zbog podrške Ukrajini mogli u Sibir: 'Bio je višak žute tkanine'

Rusija je ponosna na svoje napredno oružje, a predsjednik Vladimir Putin je u prosincu rekao da je Rusija svjetski lider u hipersoničnim projektilima, čija brzina, manevriranje i visina otežavaju praćenje i presretanje.

Rakete su dio serije oružja predstavljenog 2018. godine.

Rusija je prvi put upotrijebila hipersonični projektil tijekom svoje vojne kampanje u Siriji 2016. godine. Putin je raketu ''Kinžal'' nazvao "idealnim oružjem" koje leti 10 puta brže od zvuka i može svladati sustave protuzračne obrane.

POGLEDAJTE EMISIJU:

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Irving 20.03.2022.

    Koje gluposti sve papir trpi. Kako vam se da.

  • Irving 20.03.2022.

    Ovo je NAVODNO, a kad laprdaju ukrainci, onda je sigurno istina.Gde vam je kraj i što će te kad sve ovo prestane.

  • TomislavPerković_1 20.03.2022.

    Sto nemaju vise tenkova pa sad rokaju i ovo zadnje sto su napravili ..jos10 dana budu sa katapultima

Komentiraj...
Vidi sve komentare