To je to što me zanima!

Rusija je odgovorila Poljskoj: Protjerat ćemo 45 diplomata

Ovih dana su deseci ruskih diplomata protjerani iz europskih zemalja, napose iz Njemačke, Italije, Francuske i Španjolske. Očekuje se da će Moskva uzvratiti na isti način
Vidi originalni članak

Rusija je u petak objavila da će protjerati 45 poljskih diplomata kao odgovor na sličnu odluku koju je Varšava donijela krajem ožujka.

"Po načelu reciprociteta, 45 suradnika poljskog veleposlanstva i generalnih konzulata u Irkutsku, Kalinjingradu i Sankt Peterburgu proglašeni su 'personom non grata'", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ti diplomati moraju napustiti Rusiju do 13. travnja, navodi isti izvor.

Poljska je krajem ožujka izvijestila da protjeruje "45 ruskih špijuna koji su se predstavljali kao diplomati", dok traje ruska ofenziva u Ukrajini koja je počela 24. veljače.

Ova mjera je dokaz "svjesne odluke Varšave da konačno uništi bilateralne veze", kritizirala je u petak ruska diplomacija.

PUSTILI STRATEŠKE REZERVE Barel nafte nakon više od tri tjedna pao ispod 100 dolara. Cijene goriva opet idu dolje?

Ovih dana su deseci ruskih diplomata protjerani iz europskih zemalja, napose iz Njemačke, Italije, Francuske i Španjolske. Očekuje se da će Moskva uzvratiti na isti način.

Rusija je u petak objavila da protjeruje dva bugarska diplomata, kao odgovor na sličnu mjeru koju je Bugarska donijela u ožujku.

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • PeroBabicZg 08.04.2022.

    Ne znam što mi čekamo sa protjerivanjem ruskih špijuna u vidu diplomata. Mi imamo 5 diplomata u Rusiji a Rusija 100 u Hrvatskoj? Što ovdje rade gadovi?!

  • zrno soli u glavi 08.04.2022.

    Pa, normalno, čemu se čudite? Ako netko protjera tvoje diplomate, za očekivati je da ćeš i ti uzvratiti istom recipročnom mjerom. Ako mi protjeramo ruskog i srpskog veleposlanika (kao što traži onaj Stipe Mlinarić "Ćipo", zar mislite da će oni ostaviti našeg veleposlanika tamo kod njih?

Komentiraj...
Vidi sve komentare