To je to što me zanima!

Ruska vojska ide u Donjeck i Lugansk u "mirovnu misiju"

Nakon govora koji je trajao gotovo sat vremena, Putin je potpisao dekret o priznavanju. Nedugo nakon toga je naredio ruskoj vojsci da krene u "mirovnu misiju" u separatističke regije
Vidi originalni članak

Kako javljaju ruski mediji, predsjednik Rusije Vladimir Putin je u ponedjeljak navečer naredio vojski da krene u područje istočne Ukrajine, odnosno regiju Donbas. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U zapovjedi Ministarstvu obrane koju je potpisao večeras, Putin naređuje da vojska krene u "mirovnu misiju" u Donjeck i Lugansk, dvije separatističke pokrajine koje je Putin danas priznao kao neovisne države. 

OSVRNUO SE I NA CLINTONA Putin u svom govoru spomenuo i Hrvatsku: 'Zapad se širio u pet navrata, to je razlog ove krize'

Nakon govora koji je trajao gotovo sat vremena, Putin je potpisao dekret o priznavanju. Njegova odluka izazvala je burne reakcije brojnih čelnika država Europske unije, kao i samih čelnih ljudi EU, a Bijela kuća je u priopćenju najavila da će Donjecku i Lugansku nametnuti sankcije. 

Čelnici europskih zemalja pozivaju i Europsku uniju da nametne nove sankcije Rusiji. 

Idi na 24sata

Komentari 137

  • Bać Iva 22.02.2022.

    Problem je što skoro polovica Ukrajinaca se izjašnjava Rusima ili podupire Rusiju a ne zapad i ne želi ni NATO ni EU. To je oko 18 milijuna petokolonaša. Da je Ukrajina homogena zemlja, već bi se nekako obranili ili bar pružili otpor, ovako je to gotovo za par dana, kao u Gruziji.

  • Orfej 22.02.2022.

    Rusi idu braniti Donbas. Ukrajina nije trebala ići u NATO i trebala je dati prava Rusima u Donbasu i do ovog ne bi došlo.

  • 22.02.2022.

    Putin ❤

Komentiraj...
Vidi sve komentare