To je to što me zanima!

'Sami sebi smo neprijatelji jer smo prikrivali zlostavljanja...'

Ponekad smo žrtve i preživjele vidjeli kao neprijatelje, no nismo ih voljeli, nismo ih blagoslovili. U tom smislu bili smo najgori neprijatelji sami sebi, rekao je nadbiskup Mark Coleridge
Vidi originalni članak

Katolička Crkva postala je sama sebi najgori neprijatelj zbog skrivanja svećeničkoga seksualnog zlostavljanja i zbog toga što nije dovoljno slušala žrtve, rekao je nadbiskup Mark Coleridge u nedjelju na završetku konferencije bez presedana u Vatikanu posvećene borbi protiv svećeničke pedofilije. 

- Nećemo ići nekažnjeno - rekao je nadbiskup Coleridge iz Brisbanea u Australiji u homiliji završnog dana četverodnevne konferencije koju je sazvao papa Franjo.

NJEMAČKI KARDINAL PRIZNAO: 'Crkva je uništavala dokumente o zlostavljanju maloljetnika'

- Ponekad smo žrtve i preživjele vidjeli kao neprijatelje, no nismo ih voljeli, nismo ih blagoslovili. U tom smislu bili smo najgori neprijatelji sami sebi - rekao je nadbiskup Mark Coleridge iz Australije.

'Kopernikanska revolucija'

Pozvao je na 'kopernikansku revoluciju' u Katoličkoj Crkvi, koja se sastoji u 'otkriću da se oni koji su bili zlostavljani ne okreću oko Crkve nego da se Crkva okreće oko njih'.

SPOLNO ZLOSTAVLJANJE Summit u Vatikanu: Crkva želi ispraviti sistemske greške

- Učinit ćemo sve što možemo da žrtvama zlostavljanja omogućimo pravdu i iscjeljenje. Slušat ćemo ih, vjerovat ćemo im i koračati uz njih, osigurat ćemo da oni koji su zlostavljali više nikada neće moći povrijediti, pozvat ćemo na odgovornost one koji su skrivali zlostavljanja - rekao je Coleridge.

'ŽRTVAMA NIJE LAKO' Kardinal Bozanić o pedofiliji: 'Tko nešto dozna, nek prijavi'

Na konferenciji su u subotu govorile redovnica i novinarka koje su žestoko kritizirale Crkvu optužujući je za licemjerstvo i skrivanje strašnih zlodjela protiv djece.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ina67 24.02.2019.

    Ako je netko večeras na prvom programu njemačke TV, dakako državne javne televizije, a ne kao kod nas, gledao raspravu o tome što se događa u crkvi u kakvom neobranom grožđu se našao biskup shvatio bi što znači demokracija na javnom servisu pa ne bi bilo ovih minusa, no kako smo se pomirili da smo Balkanci na prekrasnom Balkanskom poluotoku kojeg smo uništili ništa nije čudno. Važno je biti kontra i nije važno što je dobro. Kad se na javnom servisu pogleda oči u oči biskup i zlostavljana žena , biskup koji guta knedle, a tek pravi novinari s unakrsnim pitanjima. Povjerenje u crkvu je otišlo u nepovrat.

  • mad975.IA 24.02.2019.

    Od prvih dana, šačica prevaranata i šarlatana, prerasli u veliku zločinačku organizaciju. Povijest je puna njihovih zločina. Ne može biti punija. Pedofilija je u tom nizu zločina, najmanji zločin.

  • mad975.IA 24.02.2019.

    Stoljećima su prikrivali silovanja i pedofiliju, a istovremeno proganjali vještice. Sada kad je po cijelom svijetu otkriveno na tisuće pedofila i onih koji su to zataškavali, ne mogu više skrivati istinu. Sve vezano za crkvu je jednostavno laž i zločin. Pogledajte samo vidjelice u međugorju koje se dopisuju sa nekom djevicom (tzv. majkom božjom) i sve je jasno (biznis, tj. pljačka naivnih ovaca).

Komentiraj...
Vidi sve komentare