Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

'Sami sebi smo neprijatelji jer smo prikrivali zlostavljanja...'

Ponekad smo žrtve i preživjele vidjeli kao neprijatelje, no nismo ih voljeli, nismo ih blagoslovili. U tom smislu bili smo najgori neprijatelji sami sebi, rekao je nadbiskup Mark Coleridge

February 21, 2019 : Opening session of  'The Protection Of Minors In The Church' meeting at the Synod Hall in Vatican City, Vatican.
Foto: ©VATICAN POOL/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
13 komentara

Katolička Crkva postala je sama sebi najgori neprijatelj zbog skrivanja svećeničkoga seksualnog zlostavljanja i zbog toga što nije dovoljno slušala žrtve, rekao je nadbiskup Mark Coleridge u nedjelju na završetku konferencije bez presedana u Vatikanu posvećene borbi protiv svećeničke pedofilije. 

- Nećemo ići nekažnjeno - rekao je nadbiskup Coleridge iz Brisbanea u Australiji u homiliji završnog dana četverodnevne konferencije koju je sazvao papa Franjo.

Cardinal Reinhard Marx, chairman of German Bishops's Conference attends a press conference in Fulda NJEMAČKI KARDINAL PRIZNAO: 'Crkva je uništavala dokumente o zlostavljanju maloljetnika'

- Ponekad smo žrtve i preživjele vidjeli kao neprijatelje, no nismo ih voljeli, nismo ih blagoslovili. U tom smislu bili smo najgori neprijatelji sami sebi - rekao je nadbiskup Mark Coleridge iz Australije.

'Kopernikanska revolucija'

Pozvao je na 'kopernikansku revoluciju' u Katoličkoj Crkvi, koja se sastoji u 'otkriću da se oni koji su bili zlostavljani ne okreću oko Crkve nego da se Crkva okreće oko njih'.

People demonstrate inside the headquarters of Benedictine Order in Rome SPOLNO ZLOSTAVLJANJE Summit u Vatikanu: Crkva želi ispraviti sistemske greške

- Učinit ćemo sve što možemo da žrtvama zlostavljanja omogućimo pravdu i iscjeljenje. Slušat ćemo ih, vjerovat ćemo im i koračati uz njih, osigurat ćemo da oni koji su zlostavljali više nikada neće moći povrijediti, pozvat ćemo na odgovornost one koji su skrivali zlostavljanja - rekao je Coleridge.

'ŽRTVAMA NIJE LAKO' Kardinal Bozanić o pedofiliji: 'Tko nešto dozna, nek prijavi'

Na konferenciji su u subotu govorile redovnica i novinarka koje su žestoko kritizirale Crkvu optužujući je za licemjerstvo i skrivanje strašnih zlodjela protiv djece.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message