To je to što me zanima!

Sanadera će iz toplica voditi na završne riječi za 'Fimi mediju'

Bivši premijer optužen za korupciju od 12. listopada kreće na oporavak u Krapinske toplice. Želi biti na završnim riječima, pa će mu i u toplicama prilagoditi raspored vježbi
Vidi originalni članak

Nismo krivi - rekli su svi optuženici u "Fimi mediji" osim bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević, koja je svoj nedolazak na sud ispričala bolešću te se ona treba očitovati o izmijenjenoj optužnici 22. listopada. 

Ivo Sanader, Mladen Barišić, Ratko Maček, HDZ i pravna osoba Fimi media očitovali su se o optužnici koju je zamjenica ravnateljice Uskoka izmijenila u srpnju. 

Ivo Sanader je nakon operacije kralježnice na bolničkom liječenju, a 12. listopada kreće na oporavak u Krapinske toplice. 

SUĐENJE OPET ODGOĐENO Zbog bolesti Sanadera, Barišića i Pavošević po tko zna koji put glavna rasprava nije održana

Sudu je rekao kako bi rado dolazio na završne riječi stranaka pa je sudsko vijeće odlučilo kako će uskladiti njegovu rehabilitaciju s ročištima, odnosno da će mu pomaknuti termin vježbi, kako bi mogao biti na raspravama. 

U ovom postupku Sanader, koji je optužen da je ustrojio  kriminalnu skupinu koja je izvlačila milijune iz državnih i javnih poduzeća i njime punila crni fond HDZ-a i svoje džepove, obranu je iznio u veljači te nakon toga više nije dolazio na rasprave. No optužnica je izmijenjena, ne u bitnom, no to zahtijeva da se svi optuženi očituju o optužnici. Potom idu završni govori stranaka i nepravomoćna presuda. 

Podsjećamo, bivšeg premijera i bivšeg predsjednika HDZ-a Sanadera, bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, bivšega glasnogovornika Ratka Mačeka, bivšu šeficu računovodstva Branku Pavošević, HDZ i agenciju Fimi media terete da su za crne fondove HDZ-a iz državnih i javnih tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna.

PRIHVATILI NOVE DOKAZE HDZ može odahnuti: Presuda za Fimi mediju nakon izbora

Vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak preminula je tijekom suđenja, a tvrtka je završila u stečaju i izbrisana je iz sudskog registra. 

Riječ je o ponovljenom suđenju. Podsjetimo, prvostupanjskom presudom Ivo Sanader bio je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, Mladen Barišić dobio je tri godine, Branka Pavošević godinu i pol, Nevenka Jurak dvije godine zatvora, a Ratko Maček na godinu dana uvjetno uz rok kušnje od četiri godine. Presudu je ukinuo Vrhovni sud u listopadu 2015. godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MilanBabic 04.10.2020.

    netko ga stalno stiti sa tim koljenom moze koji imaju prste u pekmezuna sud to su izmotavanja -----ili neki

  • slovenac xtreme 02.10.2020.

    A sad u hladnice i tamnice

  • Rarog 01.10.2020.

    A jadan čaća

Komentiraj...
Vidi sve komentare