To je to što me zanima!

Schmidt pred britanskim parlamentarcima kritizirao Milanovićeve izjave o BiH

Schmidt je članovima vanjskopolitičkog odbora britanskog parlamenta u online javljanju iz Sarajeva predstavio svoje viđenje stanja u BiH i na zapadnom Balkanu
Vidi originalni članak

Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt izjavio je u ponedjeljak kako se hrvatski predsjednik Zoran Milanović na neprimjeren način miješao u unutarnja pitanja BiH postavljajući neprihvatljive zahtjeve.

Schmidt je članovima vanjskopolitičkog odbora britanskog parlamenta u online javljanju iz Sarajeva predstavio svoje viđenje stanja u BiH i na zapadnom Balkanu.

OŠTRO GA KRITIZIRALI Zajednica utemeljitelja HDZ-a je osudila Milanovićeve izjave: 'Opasne su, on podilazi Rusiji'

Rekao je kako je važno to što ni Hrvatska niti Srbija ne dovode u pitanje teritorijalni integritet BiH, ali da postoje političari poput Milanovića koji se miješaju u njena unutarnja pitanja.

Kao primjer naveo je svojedobni Milanovićev prijedlog da Hrvatski sabor ratificiranje pristupanja Švedske i Finske NATO-u uvjetuje izmjenama izbornog zakona BiH.

- To nije imalo nikakve veze i sretan sam što se parlament u Zagrebu s tim nije suglasio- rekao je Schmidt.

POGLEDAJTE ŠTO PIŠU Milanović rekao da su Hrvatska i međunarodna zajednica otele Kosovo. Vučićevi mediji slave

Istaknuo je kako su odluke o izmjenama izbornog zakona koje je nametnuo 2. listopada prošle godine samo njegove i odbacio optužbe koje dolaze pretežito s bošnjačke strane da je time pogodovao HDZ-u BiH i ispunio očekivanja hrvatske vlade.

Schmidt nije isključio mogućnost da smijeni srpskog čenika u BiH Milorada Dodika zbog kršenja Daytonskog sporazuma, ali predlaže da međunarodna zajednica, uključujući financijske intitucije poput MMF-a ubuduće odlučnije uvjetuje financijsku pomoć Republici Srpskoj jer taj siromašni entitet neće moći opstati bez financijske potpore iz inozemstva.

UDARA PO SVEMU Milanović: Kosovo je oduzeto Srbiji, anektirali smo ga mi i međunarodna zajednica

- Ponekad bih želio biti poput Paddyja Ashdowna i u vremenu snažne prisutnosti SFOR-a- rekao je Schmidt aludirajući na svog prethodnika iz Velike Britanije koji je smijenio na desetke dužnosnika u BiH zbog opstrukcije Daytonskog sporazuma.

Dodao je da osobe poput Dodika nastoje gajiti što bliže veze s Rusijom čak i dok traje rat u Ukrajini i kao crvenu crtu označio situaciju u kojoj bi Rusi pokušali izravno djelovati u BiH.

AFERA SOFTVER Milanović o prepiski Rimac i Žalac: 'Ako AP nije Ante Pavelić, onda je to Andrej Plenković...'

- Dokaže li se da pripadnici skupine Wagner pokušavaju regrutirati mladiće iz BiH za rat na strani Rusije, međunarodna će zajednica morati intervenirati- rekao je Schmidt dodajući da nema dokaza da se takvo što događa.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mučki_provokator 31.01.2023.

    Ne kužim s kim ili s čim je Milanović naštetio ugledu i nanio štetu Hrvatskoj? Sa izjavom da u Ukrajini ratuje Amerika i Rusija...pa ratuje ili ova da je Srbiji oduzeto Kosovo...pa je. Zašto ne vrijedi Kosovo=Krim? Milanović govori da je car gol...i je gol je...muda mu se po podu vuku a mi se pravimo da ima zlatno ruho. A šteta za Hr, tu je većvsve rečeno.

  • petarpan242 30.01.2023.

    milanović nije drugačije mogao objasniti g.schmidtu da imamo u bih velike interese,naime svi naši domoljubi,rodoljubi,predsavnici vlasti,direktori,brigadiri, vuku korjene s kamenjara. to je naravno rodna gruda za sve koji su nekada otišli u svijet i sada se sjatili u zagreb.

  • bob59 30.01.2023.

    Zoki se izgledao trudi da sto vise našteti Hrvatskoj iz nekog razloga ,za sada mu ide dobro .. ima li jednog politicara u Hrvatskoj da radi za Hrvatsku bez pljacke ili da nije prodao guz...u

Komentiraj...
Vidi sve komentare