To je to što me zanima!

SDP kritizira Plenkovića: 'On se izgubio u briselskim hodnicima i strahuje za buduću karijeru'

Svjedoci smo kako u obranu hrvatskih interesa glasno i odrješito staje Sebastian Kurz, austrijski kancelar, dok se domaća javnost s pravom pita gdje je nestao premijer Andrej Plenković, poručuju iz SDP-a
Vidi originalni članak

Nakon što je šest čelnika država članica Europske unije poslalo pismo Ursuli von der LeyenCharlesu Michelu zbog neravnomjerne raspodijele cjepiva protiv Covida-19, o tome se pitanju u subotu poslijepodne oglasio i SDP. Kritiziraju premijera Andreja Plenkovića da se nedovoljno zalagao za tu temu. 

- Svjedoci smo kako u obranu hrvatskih interesa glasno i odrješito staje Sebastian Kurz, austrijski kancelar, dok se domaća javnost s pravom pita gdje je nestao premijer Andrej Plenković. On se vjerojatno izgubio negdje po briselskim hodnicima u strahu za svoju buduću karijeru, ne usuđujući se suprotstaviti apsolutno nikome - priopćili su iz SDP-a. 

PROBLEMI S CJEPIVIMA Plenković s Kurzom i 4 ostalih premijera poslao pismo Ursuli i Michelu: 'Ne radimo u duhu EU'

Poručili su kako Plenković nije podržao austrijskog kancelara koji je upozorio na nejednakost. 

- Poručio je kako “Hrvatska nije zakinuta” i tako stao u obranu klike iz Bruxellesa, valjda zaboravljajući da on (još) nije predsjednik Europske komisije, već predsjednik hrvatske Vlade, i da treba brinuti za hrvatske interese, a račune polagati hrvatskim građanima - priopćili su. 

U SDP-u prozivaju Andreja Plenkovića i da je Vlada nadodala njegov potpis na pismo pet čelnika zemalja EU. 

'SVI SU O TOME GOVORILI' Grbin prozvao Plenkovića zbog cjepiva: 'Zašto šuti i ne reagira na nepravdu prema Hrvatskoj'

- Nije li sramotno da javnost uporno mora podsjećati Andreja Plenkovića koji je njegov posao i da je glavna zadaća Vlade briga o hrvatskim građanima i njihovim interesima? Zar naša Vlada doista nije u stanju sama osmisliti i poduzeti nešto čime će pomoći ljudima ove zemlje, već uvijek moramo biti na začelju i slijediti druge? Sitni političko-ulizivački interesi jednog pojedinca ne smiju biti iznad prava naših sugrađana na cjepivo, prava na zdravlje - zaključuju. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Malihrvat1275 14.03.2021.

    Dobro je i reko, a prozivanje da je Grbin bio u partiji van svake pameti kad se zna da se partija KPJugoslavije podjelila na dva krila lijevo i desno SDP i HDZ manje ih ima u SDP, i manje bivših sudba i kosića, lekarčiča, itd

  • general lopov 14.03.2021.

    Jedni se izgubili u briselskim,drugi u saborskim,treći u vladinim,četvrti u sudskim,peti u predsjedničkim,šesti u stranačkim i inim hodnicima.I nakraju se zbog vas redom izgubjenih izgubio i narod.Dajte već jednom gubite se svi zauvjek iz ove nesretne države da se narod konačno nađe.

  • verjandir 14.03.2021.

    Je to onaj kaj narodnjake dere po klubovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare