Obavijesti

News

Komentari 67

Grbin prozvao Plenkovića zbog cjepiva: 'Zašto šuti i ne reagira na nepravdu prema Hrvatskoj'

Grbin prozvao Plenkovića zbog cjepiva: 'Zašto šuti i ne reagira na nepravdu prema Hrvatskoj'

Ocijenio je da se radi o čovjeku 'koji se potpuno izgubio i zalutao u tim briselskim hodnicima i koji se ne usudi suprotstaviti apsolutno nikome jer vjerojatno želi za sebe osigurati nekakav mandat u Bruxellesu'

VIDEO

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je u subotu u Zaboku prozvao premijera Andreja Plenkovića zbog problema s distribucijom cjepiva u Hrvatsku pitanjem zašto kao predsjednik Vlade koji sjedi u Europskom vijeću šuti i ne reagira na nepravdu prema Hrvatskoj i mnogim drugim manjim državama EU.

Grbin je u Zaboku bio je na predstavljanju kandidata SDP-a za lokalne izbore u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U vezi s cjepivom Grbin je rekao da su reagirali svi osim Andreja Plenkovića, 'onoga koji se trebao pobrinuti za to'. Grbin je pitao predsjednika Vlade što je napravio, zašto šuti i ne reagira na nepravdu koja se događa Hrvatskoji i mnogim drugim manjim državama EU.

- O tome su u Hrvatskoj govorili gotovo svi, znanstvenici, struka mediji, oporba, samo jedan čovjek je o tome šutio,  Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, koji sjedi u Europskom vijeću, koji se trebao pobrinuti za to - rekao je Grbin.

Plenković rekao da bi se cijepio i AstraZenecom kad dođe na red
Plenković rekao da bi se cijepio  i AstraZenecom kad dođe na red

Ocijenio je da se radi o čovjeku 'koji se potpuno izgubio i zalutao u tim briselskim hodnicima i koji se ne usudi suprotstaviti apsolutno nikome jer vjerojatno želi za sebe osigurati nekakav mandat u Bruxellesu'.

Dodao je da je to slika i prilika HDZ-a te da se za građane Hrvatske, ističe, opet moraju zalagati drugi ljudi.

Osvrnuo se i na najavljivanje milijuna komada ruskog cjepiva koje dolazi u Hrvatsku. Pita se gdje je to cjepivo i što je s cjepivima drugih proizvođača.

- Što je s onime što Hrvatska može po propisima EU o registraciji lijekova napraviti sama, a neke druge države članice su napravile? Zašto Hrvatska to ne čini? To je pitanje na koje tražim odgovor od Andreja Plenkovića ako ga je uopće u stanju dati - rekao je Grbin.

Hrvatska jedan od najvećih gubitnika u Europi: Zakinuli nas za 150.000 doza cjepiva
Hrvatska jedan od najvećih gubitnika u Europi: Zakinuli nas za 150.000 doza cjepiva

Naglasio da je SDP stranka koja se zalaže za solidarnost, slobodu, demokraciju, poštenje i pravdu, za jedan skup vrijednosti koje bi trebale stvarati bolju sliku Hrvatske.

- Međutim ta bolja slika, te ideje, programi i vizije ostali bi mrtvo slovo na papiru da nemamo ovakve ljude, da nemamo ove muškarce i žene i to ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji u jednakom broju jer je rodna ravnopravnost u samim temeljima djelovanja SDP-a - rekao je predsjednik SDP-a danas u Zaboku.

- Ovi ljudi su tu s programima, idejama i vizijama koje su ostvarive, realne i moguće. Mnogi od njih su to dokazali u svojem dosadašnjem radu i zato su godinama dobivali povjerenje svojih sugrađanki i sugrađana - dodao je.

HZJZ o AstraZeneci: Nema veze između poremećaja zgrušavanja i cjepiva, treba nastaviti cijepiti
HZJZ o AstraZeneci: Nema veze između poremećaja zgrušavanja i cjepiva, treba nastaviti cijepiti

Kolar: Prijavili smo 3,5 milijarde investicija

Po novi mandat na čelu Krapinko-zagorske županije ide Željko Kolar, sa zamjenicom Jasnom Petek. Kolar je naglasio da se moraju kretati među ljudima, s njima razgovarati, jer 'ne vladaju, već služe'.

- Mi ne trebamo objašnjavati da nešto radimo. Dovoljno je da se prođe županijom, da se vide svi strateški projekti, od obrazovanja, zdravstva, poduzetničkih centara, centra kompetentnosti - poručio je župan Kolar.

- Otvara se prostor da u sljedećih pet do sedam godina provedemo projekte koji su teški više od 2 milijarde kuna, a ključno je da smo mi prijavili 3,5 milijarde investicija od kojih 75 posto projekata ima građevinske dozvole - dodao je Kolar.

Grbin je ponovno odgovarajući na pitanje novinara o izboru predsjednika Vrhovnog suda rekao da je rješenje jednostavno, da je izbor samo jedan i kako SDP podržava prijedlog predsjednika Republike Hrvatske jer to može biti dobar napredak za hrvatsko pravosuđe. 

Šefovi pet EU zemalja upozorili da sustav distribucije cjepiva ne valja: 'Imat ćemo velike razlike'
Šefovi pet EU zemalja upozorili da sustav distribucije cjepiva ne valja: 'Imat ćemo velike razlike'

- Ili će se prihvatiti prijedlog predsjednika Zorana Milanovića o Zlati Đurđević, vrsnoj pravnici, stručnjakinji koja je spremna protresti sustav hrvatskog pravosuđa od vrha do dna, te o njemu raspraviti i glasati, ili će predsjednik Hrvatskog sabora obavijestiti da natječaj nije uspio pa će se uputiti novi javni poziv na koji je Đurđević rekla da će se javiti, a predsjednik Republike najavio da će ju ponovno predložiti - rekao je Grbin.

- Izbor je samo jedan, želimo li napraviti nešto dobro za hrvatsko pravosuđe ili to ne želimo - istaknuo je Grbin.

Grbin je dodao i kako premijeru Plenkoviću 'smeta tobožnje kršenje zakona od predsjednika RH, Zakona o sudovima, ali mu ne smeta kad Vlada RH krši Zakon o financijskom poslovanju, Zakon o obveznim odnosima, Zakon o zdravstvenoj zaštiti i ne podmiruje dug prema veledrogerijama i kada 22 bolnice u RH imaju ograničenje u isporuci lijekova'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa