To je to što me zanima!

Sebastian Kurz povlači se iz politike: Nisam ni svetac, ali ni zločinac. Zanemario sam obitelj

Kad mi se sin rodio, sve više sam postajao svjestan koliko lijepih i važnih stvari ima izvan politike, rekao je Kurz na konferenciji za medije i poručio kako je strast prema politici splasnula u zadnje vrijeme
Vidi originalni članak

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz povlači se iz politike. Kurz se nešto prije 12 sati obratio javnosti. Do same je odluke došlo iznenada. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na konferenciji za medije se zahvalio na podršci te rekao da je imao jedinstvenu priliku početi kao gradski tajnik, pa ministar za integracije, ministar vanjskih poslova, pa i kancelar dok nije podnio ostavku zbog istrage o korupcijskoj aferi u kojoj se našao. 

- Ako se osvrnete na formativno razdoblje u svom životu i, prije svega, osjećate zahvalnost, možete se smatrati velikim sretnikom - rekao je. Poručio je da se nada da je odradio svoj dio da se "lijepu Austriju pomakne u pravom smjeru". 

OPTUŽBE ZA KORUPCIJU Kurzu upravo skinuli imunitet

Dodao je kako je davao sve od sebe. Poručio je kako je spreman izaći pred sud te na suđenje koje bi moglo trajati godinama. 

Istaknuo je i kako je zanemario vlastitu obitelj. Naime, Kurz je prije nekoliko dana dobio prvo dijete. 

- Kad mi se sin rodio, sve više sam postajao svjestan koliko lijepih i važnih stvari ima izvan politike - rekao je. Dodao je kako je bio oduševljen politikom posljednjih 10 godina, no da je ta strast u zadnje vrijeme splasnula te da se taj "plamen malo smanjio". 

MAMA I BEBA SU DOBRO Sebastian Kurz prvi put postao otac: Jutros mu se rodio sin

Požalio se kako mu se svakodnevni politički život na kraju uglavnom svodio na obranu od optužbi. 

- Nisam ni svetac ni zločinac - rekao je. 

Osumnjičen u korupcijskoj aferi 

 

Podsjetimo, Kurzu je nedavno ukinut parlamentarni imunitet i čeka izručenje Državnom tužiteljstvu za korupciju (WKStA)  kako bi odgovarao za slučaj iz 2016. godine. Riječ je o korupcijskoj aferi koja je iščitana iz chatova, a ukazuje na preusmjeravanje 1,3 milijuna eura iz Ministarstva financija za medijsku kampanju, tada još u nastajanju kancelara Sebastiana Kurza. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • prokurator 02.12.2021.

    a i godine su već tu, vrijeme za penziju.

  • odcentramalonadesno 02.12.2021.

    Naš Kurtz je heroj a ne zločinac !

  • Arnold J. Rimmer 02.12.2021.

    mislim da je bilo potencijala u tom kurzu

Komentiraj...
Vidi sve komentare