News

Komentari 24

Sebastian Kurz povlači se iz politike: Nisam ni svetac, ali ni zločinac. Zanemario sam obitelj

Sebastian Kurz povlači se iz politike: Nisam ni svetac, ali ni zločinac. Zanemario sam obitelj

Kad mi se sin rodio, sve više sam postajao svjestan koliko lijepih i važnih stvari ima izvan politike, rekao je Kurz na konferenciji za medije i poručio kako je strast prema politici splasnula u zadnje vrijeme

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz povlači se iz politike. Kurz se nešto prije 12 sati obratio javnosti. Do same je odluke došlo iznenada. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na konferenciji za medije se zahvalio na podršci te rekao da je imao jedinstvenu priliku početi kao gradski tajnik, pa ministar za integracije, ministar vanjskih poslova, pa i kancelar dok nije podnio ostavku zbog istrage o korupcijskoj aferi u kojoj se našao. 

- Ako se osvrnete na formativno razdoblje u svom životu i, prije svega, osjećate zahvalnost, možete se smatrati velikim sretnikom - rekao je. Poručio je da se nada da je odradio svoj dio da se "lijepu Austriju pomakne u pravom smjeru". 

Dodao je kako je davao sve od sebe. Poručio je kako je spreman izaći pred sud te na suđenje koje bi moglo trajati godinama. 

Istaknuo je i kako je zanemario vlastitu obitelj. Naime, Kurz je prije nekoliko dana dobio prvo dijete. 

- Kad mi se sin rodio, sve više sam postajao svjestan koliko lijepih i važnih stvari ima izvan politike - rekao je. Dodao je kako je bio oduševljen politikom posljednjih 10 godina, no da je ta strast u zadnje vrijeme splasnula te da se taj "plamen malo smanjio". 

Požalio se kako mu se svakodnevni politički život na kraju uglavnom svodio na obranu od optužbi. 

- Nisam ni svetac ni zločinac - rekao je. 

Osumnjičen u korupcijskoj aferi 

 

Podsjetimo, Kurzu je nedavno ukinut parlamentarni imunitet i čeka izručenje Državnom tužiteljstvu za korupciju (WKStA)  kako bi odgovarao za slučaj iz 2016. godine. Riječ je o korupcijskoj aferi koja je iščitana iz chatova, a ukazuje na preusmjeravanje 1,3 milijuna eura iz Ministarstva financija za medijsku kampanju, tada još u nastajanju kancelara Sebastiana Kurza. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci