To je to što me zanima!

Šef SOA-e poručio: Svi možemo pretpostaviti tko je AP. Poseban je fokus na nestabilnosti u regiji

Daniel Markić je u Saboru govorio o opasnostima za Hrvatsku. Komentirao je rusku agresiju, utjecaj Rusije u Hrvatskoj, a za odnos između premijera i predsjednika rekao je kako ne utječe na rad SOA-e
Vidi originalni članak

Šef SOA-e Daniel Markić se nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Sabora obratio medijima. 

- Najveći događaj, i ne samo za Hrvatsku, je brutalna ruska agresija. To su za nas ozbiljni izazovi. Naravno, iako obje strane, Zapad i Rusija, ne žele ući u izravan sukob, razvoj situacije je nepredvidljiv - rekao je, prenosi Večernji list

'Slučaj Zambija? SOA je sudjelovala' 

Na pitanje koliko rad SOA-e otežava odnos između predsjednika i premijera, Markić je rekao kako ne želi komentirati političku situaciju te da je njemu važno da služba funkcionira. 

- Zajedno s premijerom i predsjednikom nastojimo komunicirati. Nema pritiska prema SOA-i - rekao je. 

PROŠLE GODINE Ovako je Plenki branio uhićenog HDZ-ovca Dekanića: 'Nije isto! Ne miješajte kruške i jabuke'

Što se tiče slučaja Zambija, Markić je rekao da je i to bilo jedno od pitanja na Odboru te da su u sve uključena četiri ministarstva. 

- Sudjelovala je SOA, ali trenutno nije bilo potrebe za naše veće uključivanje. Ne bih rekao da se ništa ne zna, ali prepustite da ministarstva to odgovore - rekao je. Na pitanje ima li SOA neke informacije, Markić nije htio komentirati. 

'Fokusirani smo na nestabilnosti u regiji' 

Komentirao je i privođenje župana Dekanića te istaknuo kako je to toga došlo dok je on bio na Odboru te da institucije rade svoj posao bez pritisaka. 

- Imamo smjernice rada koje su dosta precizne i navedene su sve prijetnje, od terorizma, ekstremizma i kriminala. Ipak, za Hrvatsku je izravno pitanje regionalne nestabilnosti koja utječe na Hrvatsku i na to smo posebno fokusirani - rekao je. Istaknuo je i kako svi moraju biti svjesni da je došlo do porasta ekstremizma te naglasio da se na internetu širi i govor mržnje. 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Bahati župan, potkupljena policija, prestrašeni građani... To je priča o lokalnim šerifima

Na pitanje ima li ruskog utjecaja u Hrvatskoj, rekao je: "Obzirom na reakciju Vlade i sankcije EU, možete pretpostaviti da da". 

- Možemo svi pretpostaviti tko je AP - rekao je Markić na pitanje o aferi. Nije detaljnije htio komentirati tko je AP te je poručio da je bitno da se država bori protiv korupcije. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 15.03.2023.

    ae markiću nešta van slabo ide posa borbe proti korupcije vidi se po tome šta nas eu komisija proglasila no1 u eu po korupciji...

  • rijetko kulturan 2.0 15.03.2023.

    Ne znam tko je AP, pravim se lud!

  • roko2023 15.03.2023.

    Ovaj je prije dva dana na ulici uvrijedio Indijca pa je zavrsio mjesec dana u pritvoru a crveni mogu trgovati djecom pa na to lakonski "bili smo ukljuceni"....i "nije bilo sve po zakonu ali tko im moze zamjeriti"

Komentiraj...
Vidi sve komentare