Obavijesti

News

Komentari 296

Uhitili župana Dekanića i više policajaca. Stižu burne reakcije, oglasio se i Mario Banožić

Uhitili župana Dekanića i više policajaca. Stižu burne reakcije, oglasio se i Mario Banožić

Policija je u srijedu ujutro privela vukovarskog župana Damira Dekanića zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovao lani uoči Uskrsa. Uz njega su priveli i troje policajaca i još dvoje civila

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako doznajemo, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca te dvoje civila. Slučaj je povezan s nesrećom u kojoj je župan sudjelovao lani uoči Uskrsa.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Ogroman skandal u Slavoniji! Uhitili HDZ-ovog župana i troje policajaca. Muljali o sudaru?! 00:38
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.19

Dekanićev odvjetnik: 'On i dalje stoji pri prvom iskazu, nismo razgovarali o mogućoj ostavci'

Nakon što sutra budemo upoznati s razlozima uhićenja tada ćemo dogovoriti strategiju obrane, rekao je za RTL Danas Davor Ćavar, odvjetnik Damira Dekanića, uhićenog HDZ-ovog župana Vukovarsko-srijemske županije.

Kako je odvjetnik objasnio, Dekanić i dalje stoji pri svom iskazu da nije vozio te večeri.

- Apsolutno, stoji kod svog prvog iskaza koji je dao u medijima nakon tog događaja - poručio je.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

16.44

Banožić o uhićenju Dekanića

- Oporba želi obmanuti građane županije. Ne postoji tijelo koje može nekoga natjerati na ostavku. Njegov je status u mirovanju, a Dekanić će sam morati odlučiti o donošenju odluke i političkoj aktivnosti - rekao je Banožić.

- Moj stav je da politika u sebi nosi odgvornosti. Bilo kakav oblik je šteta za stranku, ako nije u korist građana. Mogli ste primijetiti žestoki napad kroz medije - rekao je Banožić.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

16.05

'Svaki tjedan - uhićeni HDZ-ovac jedan. Vožnja u pijanom stanju samo je vrh HDZ-ove kaljuže'

Sada će nas HDZ opet uvjeravati kako je ovo super i kako nema nedodirljivih, no činjenica jest da je svaki tjedan uhićen HDZ-ovac jedan, poručuje Socijaldemokrat Domagoj Hajduković nakon privođenja HDZ-ovog župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića. 

I to godinu dana nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao kod Cerne službenim autom županije. Privedena su i tri policijska službenika i još nekoliko osoba jer USKOK sumnja na lažiranje izvješća o tome tko je Škodu tog dana uoči Uskrsa vozio.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

15.27

Davor Ćavar, odvjetnik uhićenog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, izjavio je kako očekuje da će tijekom dana biti obaviješten o terminu ispitivanja njegovog klijenta u Uskoku.

Po izlasku iz zgrade osječkog odjela PNUSKOK-a, Ćavar je novinarima rekao kako u ovoj fazi postupka još ne može ništa komentirati, ali da nakon dovođenja u policijske prostorije slijedi ispitivanje u Uskoku

- Termin će odrediti zamjenik ravnatelja Uskoka. Zasad još nemamo dogovoren termin ispitivanja, ali očekujemo da ćemo s time biti upoznati tijekom dana - rekao je Ćavar i dodao kako Dekanić zasad nije davao nikakav iskaz jer će tek biti ispitan u Uskoku, prenosi N1.

14:16

Iz vukovarsko-srijemskog HDZ-a priopćili su u srijedu u povodu uhićenja vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića (HDZ) kako će se sukladno Statutu stranke protiv Dekanića pokrenuti stegovni postupak.

"Na pravosudnim je tijelima da utvrđuju nečiju eventualnu odgovornost za kaznena djela. Za razliku od oporbe, poštujemo presumpciju nevinosti, kao i samostalan rad pravosuđa te ne vršimo na nadležna tijela politički pritisak", navode iz vukovarsko-srijemskog HDZ-a. 

Dodaju kako će Županijski odbor sukladno statutu stranke pokrenuti stegovni postupak pred časnim sudom županijske organizacije.

Uskokovi i policijski istražitelji u srijedu od ranog jutra provode uhićenja više osoba i dokazne radnje vezane za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića uz kojeg je, zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, uhićeno i više policajaca te još osoba.

Komentari 296