News

Komentari 17

Ovako je Plenki branio uhićenog HDZ-ovca Dekanića: 'Nije isto! Ne miješajte kruške i jabuke'

Ovako je Plenki branio uhićenog HDZ-ovca Dekanića: 'Nije isto! Ne miješajte kruške i jabuke'

Nemojte mi uspoređivati situaciju u kojoj je netko ozlijedio dijete i otišao s nečim gdje se nikome ništa nije dogodilo, rekao je Plenkovć. Godinu dana kasnije uhićenja policajaca, Dekanića, civila...

Damir Dekanić, HDZ-ov župan i velika uzdanica Andreja Plenkovića i Marija Banožića, uhićen je u srijedu ujutro u velikom skandalu u Slavoniji u vezi nesreće koju je župan imao pijan u Škodi Superb za koju je tvrdio da on nije vozio, već njegov rođak. USKOk je uhitio i više policajaca povezanih sa slučajem koji opasno smrdi na megatazaškavanje  kao i dvoje civila.

Auto stoji razbijen u jednom servisu

Jedan od tih civila je Dekanićev rođak za kojeg je župan tvrdio da je vozio službenu Škodu, dok je drugi civil žena koju sumnjiče da je dala lažan iskaz. Kako smo doznali, automobil Škoda Superb čiji je vlasnik županija, nalazi se u jednom vinkovačkom servisu. Razbijen. Popravak neće krenuti tako brzo, dok ne završi postupak utvrđivanja tko je vozio, jer automobil ima kasko.

Vještačenje tog auta završilo je tek prije nešto više od mjesec dana.

Kako je Plenković branio Dekanića

Podsjećamo, prošle godine pred Uskrs Dekanić je imao nesreću. Udario je u parkirane automobile u Cerni kod Vinkovaca. No kad je došla policija, tvrdio je da je auto vozio njegov rođak K.B.  Policija ih je alkotestirala, Dekanić je imao 1.44 promila, K.B. nije bio pijan.  Svjedoci, koje službena očevidna policijska patrola nije uvela u zapisnik kao svjedoke, kažu kako je više ljudi iz sela vidjelo da, nakon slijetanja s ceste u ogradu obiteljske kuće, s mjesta vozača Škode izlazi vidno pijani Dekanić koji, potom, moli vlasnicu kuće, a i druge okupljene mještane da ne zovu odmah policiju i da će on nadoknaditi štetu.  Potom mobitelom poziva rođaka iz Andrijaševaca, koji na mjesto nesreće dolazi od kuće u svom privatnom automobilu prije policije i preuzima krivnju.

Prošle godine pitali su Andreja Plenkovića za Dekanićev slučaj.

Bilo je to u vrijeme kad je Vlada razriješila Dalibora Šempera, predstojnika Ureda potpredsjednice Anje Šimprage, zbog bijega s mjesta nesreće u kojoj je ozlijeđeno dijete. Plenković se nasrdio jer je pitanje o Dekaniću došlo u kontekstu Šemperove smjene.

- Nitko tu nikoga ne štiti. Nemojte mi uspoređivati situaciju u kojoj je netko ozlijedio dijete i otišao s nečim gdje se nikome ništa nije dogodilo. Osim materijalne štete. To nije isto. Ne miješajte kruške i jabuke - rekao je tada Plenković.

Godinu dana kasnije USKOK uhićuje policajce, Dekanića i civile zbog nečega gdje se, citiramo, 'nikome ništa nije dogodilo'...

Najčitaniji članci