To je to što me zanima!

Šef ukrajinskih obavještajaca: Imamo agente među Putinovim ljudima. Rusi i dalje mobiliziraju

Budanov tvrdi kako Rusija ne želi razvlačiti ovaj rat, već ga pokušavaju završiti u što kraćem roku. Ističe kako cijela situacija u Rusiji, gdje šef Wagnera Jevgenij Prigožin javno 'ratuje' s ministrom obrane Šojguom pomaže Ukrajini.
Vidi originalni članak

Šef ukrajinske obavještajne službe Kiril Budanov u velikom intervjuu za  za ukrajinsku Pravdu govorio je o budućnosti zemlje, kraju rata, novim ofenzivama...

- Putinova odluka da suspendira dogovor "New start" o ograničavanju nuklearnog oružja je novi pokušaj ucjene svijeta nuklearnim oružjem. Ne samo Ukrajine, već cijelog svijeta - kaže u startu Budanov, kojeg su mnogi vidjeli i kao novog ministra obrane dok se šuškalo kako Oleksej Reznikov napušta poziciju...

'MORAMO BITI SPREMNI' Putin: Suspendiram dogovor o nuklearnom oružju. SAD razvija nove vrste takvog naoružanja!

Naglašava kako se stanje u ruskoj vojsci ne može generalizirati. Ogromna je razlika je li s druge strane šačica regrutiranih zatvorenika iz Wagnera, ili elitne Wagnerove jedinice.

- Zatvorenicima upravljaju profesionalci. Koriste ih za navalu i napreduju metar po metar. Zapravo, oni (Wagnerovci) su jedini koji ostvaruju neke napretke - kaže Budanov i dodaje:

BORBA SA ZELENSKIM Vitalij Kličko o predsjedničkim izborima 2024.: 'Kada je rat, natjecanje može biti fatalno...'

- Zatvorenike u redovima Wagnera pokreće samo strah. Dobiju naredbu da krenu, a ako odbiju, ubiju ih na licu mjesta - kaže Budanov.

Tvrdi i kako mobilizacija u Rusiji nije prestala...

- Rekao bih da se oko 10.000 članova Wagner grupe bori u Ukrajini. Rusija nije obustavila mobilizaciju, moram to naglasiti. 'Tiha' mobilizacija se nastavlja - veli Budanov.

Budanov dodaje i kako imaju informacije o ruskim planovima. Navodi kako očekuju udare 23. i 24. veljače, ali da neće biti jači od onih kakve su već '20 puta preživjeli'...

NE ŽELI MIROVNI SPORAZUM Njemačka obavještajna služba: Putin nije za pregovore i kraj rata, on želi vojnu pobjedu

Kao veliki ruski problem ističe nemogućnost masovne proizvodnje oružja. Dodaje kako Rusi okolnim putevima nabavljaju potrebnu tehnologiju za oružje, ali da ne uspijevaju to u velikoj količini.

- Sebi su postavili za cilj doći do administrativnih granica Donjecka i Luhanska do 31. ožujka - veli Budanov.

Šef obavještajaca tvrdi kako Rusija ne želi razvlačiti ovaj rat, već ga pokušavaju završiti u što kraćem roku. Ističe kako cijela situacija u Rusiji, gdje šef Wagnera Jevgenij Prigožin javno 'ratuje' s ministrom obrane Šojguom pomaže Ukrajini. 

- Spreman sam pomoći obojici da unište jedan drugoga - kaže s osmijehom Budanov.

ANALIZA GOVORA Putin: Ukrajinci imaju nacističku postrojbu, vidite ove simbole! BBC: Pa i hrvatski HGSS ih ima

Dodaje i kako Ukrajina ima 'agente' u Putinovom krugu.

- Kako situacija u Rusiji vodi u propast, sve nam je lakše naći ljude spremne za suradnju s našim obavještajnim agencijama - kaže Budanov i dodaje:

- Te ljude motivira želja za normalnim životom u budućnost - kaže Budanov.

KAO DA JE PRIČAO USPAVANKU Ovo su lica Putinovih najbližih suradnika dok on drži govor

Kao ukrajinski cilj navodi povratak granica iz 1991. godine. Dakle planiraju osloboditi i Krim, kojeg je Rusija okupirala 2014. godine.

- Ako Bog da, završit ćemo ovaj rat pobjedom i vratiti naše granice iz '91. - završava Budanov.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Cuje 23.02.2023.

    Da bar netko uspava psihopata jos veceras.

  • SaSvimaSamSuper 23.02.2023.

    Putinovu Rusiju treba uništiti da bi u Europi bio mir.

  • ravno1 23.02.2023.

    Budanov "... kao veliki ruski problem ističe nemogućnost masovne proizvodnje oružja...". Potpuno se slažem s gospodinom Budanovim. Naime, siguran sam da Rusi nemaju ni naoružanja, ni municije, ni opreme - točno to je još prije 9 mjeseci izjavljivao gospodin Zelenski. Čak je jako pametno zaključio: "Sljedeća 2 tjedna su ključna". Jako vidovito.

Komentiraj...
Vidi sve komentare