News

Komentari 8

Šef ukrajinskih obavještajaca: Imamo agente među Putinovim ljudima. Rusi i dalje mobiliziraju

Šef ukrajinskih obavještajaca: Imamo agente među Putinovim ljudima.  Rusi i dalje mobiliziraju

Budanov tvrdi kako Rusija ne želi razvlačiti ovaj rat, već ga pokušavaju završiti u što kraćem roku. Ističe kako cijela situacija u Rusiji, gdje šef Wagnera Jevgenij Prigožin javno 'ratuje' s ministrom obrane Šojguom pomaže Ukrajini.

Šef ukrajinske obavještajne službe Kiril Budanov u velikom intervjuu za  za ukrajinsku Pravdu govorio je o budućnosti zemlje, kraju rata, novim ofenzivama...

- Putinova odluka da suspendira dogovor "New start" o ograničavanju nuklearnog oružja je novi pokušaj ucjene svijeta nuklearnim oružjem. Ne samo Ukrajine, već cijelog svijeta - kaže u startu Budanov, kojeg su mnogi vidjeli i kao novog ministra obrane dok se šuškalo kako Oleksej Reznikov napušta poziciju...

Naglašava kako se stanje u ruskoj vojsci ne može generalizirati. Ogromna je razlika je li s druge strane šačica regrutiranih zatvorenika iz Wagnera, ili elitne Wagnerove jedinice.

- Zatvorenicima upravljaju profesionalci. Koriste ih za navalu i napreduju metar po metar. Zapravo, oni (Wagnerovci) su jedini koji ostvaruju neke napretke - kaže Budanov i dodaje:

- Zatvorenike u redovima Wagnera pokreće samo strah. Dobiju naredbu da krenu, a ako odbiju, ubiju ih na licu mjesta - kaže Budanov.

Tvrdi i kako mobilizacija u Rusiji nije prestala...

- Rekao bih da se oko 10.000 članova Wagner grupe bori u Ukrajini. Rusija nije obustavila mobilizaciju, moram to naglasiti. 'Tiha' mobilizacija se nastavlja - veli Budanov.

Budanov dodaje i kako imaju informacije o ruskim planovima. Navodi kako očekuju udare 23. i 24. veljače, ali da neće biti jači od onih kakve su već '20 puta preživjeli'...

Kao veliki ruski problem ističe nemogućnost masovne proizvodnje oružja. Dodaje kako Rusi okolnim putevima nabavljaju potrebnu tehnologiju za oružje, ali da ne uspijevaju to u velikoj količini.

- Sebi su postavili za cilj doći do administrativnih granica Donjecka i Luhanska do 31. ožujka - veli Budanov.

Šef obavještajaca tvrdi kako Rusija ne želi razvlačiti ovaj rat, već ga pokušavaju završiti u što kraćem roku. Ističe kako cijela situacija u Rusiji, gdje šef Wagnera Jevgenij Prigožin javno 'ratuje' s ministrom obrane Šojguom pomaže Ukrajini. 

- Spreman sam pomoći obojici da unište jedan drugoga - kaže s osmijehom Budanov.

Dodaje i kako Ukrajina ima 'agente' u Putinovom krugu.

- Kako situacija u Rusiji vodi u propast, sve nam je lakše naći ljude spremne za suradnju s našim obavještajnim agencijama - kaže Budanov i dodaje:

- Te ljude motivira želja za normalnim životom u budućnost - kaže Budanov.

Kao ukrajinski cilj navodi povratak granica iz 1991. godine. Dakle planiraju osloboditi i Krim, kojeg je Rusija okupirala 2014. godine.

- Ako Bog da, završit ćemo ovaj rat pobjedom i vratiti naše granice iz '91. - završava Budanov.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci