To je to što me zanima!

Selak Raspudić: 'Na vukovarsku bolnicu bile su bačene dvije atomske bombe, tzv krmače...'

Zastupnica Kluba Mosta, Marija Selak Raspudić, u srijedu je raspravljala u Saboru o izmjenama Zakona o braniteljima pa umjesto o avionskim, pričala o atomskim bombama, zbog čega je postala predmet sprdnje
Vidi originalni članak

Dokumentacija vukovarske bolnice, koja je izuzetno važna i koja je vrlo detaljno vođena unatoč teškim uvjetima, i dalje nije dostupna jer su je pripadnici JNA odnijeli i nisu je vratili. Podsjetit ću da je vukovarska bolnica bila otvorena za sve pa čak i za neprijateljske vojnike i da je doživjela jako velike napade.

Jedan od njih kada su bačene dvije atomske bombe teške 250 kilograma, takozvane krmače, srbijanski mediji govorili su o dvogodišnjoj zalihi artiljerije koja je išla na vukovarsku bolnicu i slala su se izvješća Europskoj komisiji, a mi još uvijek nismo dobili dokumente vukovarske bolnice, poručila je, između ostalog, saborska zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić tijekom rasprave o izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. 

I zbog gafa o "atomskim bombama", za koje je očito htjela reći "avionske", postala je predmet sprdnje na Twitteru.

NOVI ZAKON U NAJAVI Sabor: 'Trebamo više slobode na telekomunikacijskom tržištu'

- Toliko neznanja, a "cijenjena" zastupnica. Ovo je zbilja gaf. Da je samo jedna atomska pala na Vukovar, ne bi bilo ni Hrvatske, ni Srbije, a ni pola Mađarske. To znaju i djeca u osnovnoj školi - neki su od komentara ispod videa njezina govora u kojima se posebno naglašava i njezino visoko obrazovanje. 

Naime, Selak Raspudić je doktorica znanosti iz znanstvenog područja humanističkih znanosti i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Upravo tom titulom hvalila se i premijeru Andreju Plenkoviću, koji se nedavno u Saboru narugao s njom jer je sve čitala s papira. 

- Da ste čitali kao ja, i vi biste bili doktor znanosti, a ne tek magistar. Samo nastavite, nije kasno - poručila mu je.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • nik cro 31.03.2021.

    Tko je ta sta prica... Joj mene joj

  • JEBAČ VAŠIH KURVI MAJKI!! 21.03.2021.

    MARIJA SELAK HOĆE ,A I JESTE,PO SVOM POIMANJU SVIJETA U KOJEM ŽIVI, SELJAK!!!! MARIJA SELAK,JE MARIJA SELJAK,ILI BI HTJELA BITI,PROFESORICA MARIJA,PA SE ONAKO,OHOLO,OSIONO OKOMILA NA POŠTOVANOG ŠIMLEŠU, A SADA DODALA I JOŠ JEDNOG ,PO NJOJ PROVOKATORA ,PUPOVCA,KOGA SU ,POMALO I NERVNI SUSTAVI , IZ KOJIH ,KAKO TO TVRDI,A TAKO JE ,JA SE SLAŽEM,VELIKI FEUERBACH,DEFINIRA ,EMANIRAJU DUHOVNI PROPUSI(PROPUHI) IZDALI,NE U MISLIMA NEGO U SVRHOVITOM MIŠLJENJU,KOJE JE POMALO,ALI KRITIČKI OBOJENO,TO JE I POTREBA ZA TIM IZISKIVALA, DA SE KATOLIČKOM MALUKATU ,STEPINČEVSKIH NASADA ILI ZASADA ,ILI KRVOLOČNIH, KATOLIČKIH TRACDIJA , KOJE VLADAJU NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA,VEĆ SEDAM STOLJEĆA ,POVIČE ;EJ VI TAMO ,STEPINČEVSKI SLJEDBENICI ILI POTOMCI NJEGOVIH DRAKULA I VAMPIRA IZ VREMENA III-ĆEG REICHA,ODNOSN O ,STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE, DOSTA SMO VAS TOLERIRTALI ,UVIJEK SA NEKIM ,OPRAVDANIM RAZLOGOM ,KOJI NAS JE,EVO, ODVEO U SREDNJOVJEKOVNO POIMANJE SVIJETA I ODNOSA U NJEMU,PA ĆU ONAKO VOLTEROVSKI PORUČITI; DOSTA NAM JE ZAHTJEVA ZA KRŠĆANSKIM MILOSRĐEM KOJE NAS JE IZGREBALO,OGOLJELO,RASTRGAVALO VEĆ SEDAM STOLJEĆA, MAKAR JE BILO DAVNO VRIJEME DA MU SE SUSPOROSTAVIMO ,ALI SADA JE TOME DOŠAO KRAJ ,DA MU SE ODUPREMO, I TO APSOLUTNO, I KRENEMO PUTEM KOJIM NAS VODI STUPNAJ RAZVOJA PROIZODNIH,MATERIJALNIH SNAGA ,A KOJI TRAŽI I DRUGAČIJE DRUŠTVNE I DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE .IMAMO VELIKO,POVIJESNO ISKUSTVO ,OKLOPLJENI KRŠĆANSKIM PREDRASUDAMA I USUDAMA, KOJIMA SE TREBA ,VRIJEME

  • 19.03.2021.

    Jako važna stvar........ što je bilo prije 30 godina......... izgleda sa realnost nikoga ne zanima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare