Obavijesti

News

Komentari 116

Selak Raspudić: 'Na vukovarsku bolnicu bile su bačene dvije atomske bombe, tzv krmače...'

Selak Raspudić: 'Na vukovarsku bolnicu bile su bačene dvije atomske bombe, tzv krmače...'

Zastupnica Kluba Mosta, Marija Selak Raspudić, u srijedu je raspravljala u Saboru o izmjenama Zakona o braniteljima pa umjesto o avionskim, pričala o atomskim bombama, zbog čega je postala predmet sprdnje

VIDEO

Dokumentacija vukovarske bolnice, koja je izuzetno važna i koja je vrlo detaljno vođena unatoč teškim uvjetima, i dalje nije dostupna jer su je pripadnici JNA odnijeli i nisu je vratili. Podsjetit ću da je vukovarska bolnica bila otvorena za sve pa čak i za neprijateljske vojnike i da je doživjela jako velike napade.

Jedan od njih kada su bačene dvije atomske bombe teške 250 kilograma, takozvane krmače, srbijanski mediji govorili su o dvogodišnjoj zalihi artiljerije koja je išla na vukovarsku bolnicu i slala su se izvješća Europskoj komisiji, a mi još uvijek nismo dobili dokumente vukovarske bolnice, poručila je, između ostalog, saborska zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić tijekom rasprave o izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. 

I zbog gafa o "atomskim bombama", za koje je očito htjela reći "avionske", postala je predmet sprdnje na Twitteru.

Sabor: 'Trebamo više slobode na telekomunikacijskom tržištu'
Sabor: 'Trebamo više slobode na telekomunikacijskom tržištu'

- Toliko neznanja, a "cijenjena" zastupnica. Ovo je zbilja gaf. Da je samo jedna atomska pala na Vukovar, ne bi bilo ni Hrvatske, ni Srbije, a ni pola Mađarske. To znaju i djeca u osnovnoj školi - neki su od komentara ispod videa njezina govora u kojima se posebno naglašava i njezino visoko obrazovanje. 

Naime, Selak Raspudić je doktorica znanosti iz znanstvenog područja humanističkih znanosti i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Upravo tom titulom hvalila se i premijeru Andreju Plenkoviću, koji se nedavno u Saboru narugao s njom jer je sve čitala s papira. 

- Da ste čitali kao ja, i vi biste bili doktor znanosti, a ne tek magistar. Samo nastavite, nije kasno - poručila mu je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura