To je to što me zanima!

Ministar kontrira Šešelju: Neće biti okupljanja u Hrtkovcima!

Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima, rekao je Stefanović te poručio da stanovnici Hrtkovaca mogu biti mirni
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da u Hrtkovcima neće biti odobreno ni jedno okupljanje 6. svibnja. 

- Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima - rekao je Stefanović te poručio da stanovnici Hrtkovaca mogu biti mirni. 

POGLEDAJTE VIDEO:

RATNI ZLOČINAC U Hrtkovcima prosvjed protiv dolaska Šešeljevih radikala

Srpska radikalna stranka najavila je da će 6. svibnja tamo održati miting. Hrtkovci su mjesto u Vojvodini gdje je predsjednik SRS-a, Vojislav Šešelj, prije 26 godina, prema pravomoćnoj presudi Haaškog suda, počinio ratni zločin. 

Upitan o snimci incidenta u Skupštini kada je Šešelj, kako sam kaže, gazio hrvatsku zastavu, Stefanović tvrdi da to mjesto nije pokriveno kamerama. 

SKUPŠTINA SRBIJE: 'Hrvatska zastava je u mrtvom kutu kamere, nemamo snimku'

Istaknuo je i kako je tamo bio jedan pripadnik MUP-a i da nije bilo fizičkih obračuna, čime je demantirao Šešeljeve izjave da se tijekom incidenta sukobio s nekoliko zaštitara, piše N1

'ČASNI SRBI ME PODRŽAVAJU' Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...

Podsjetimo, Šešelj je već u četvrtak rekao da je "nepotrebno zabraniti miting u Hrtkovcima". 

- Skup je uredno prijavljen, imat ćemo redarsku službu i to će biti miran politički skup. Đurđevdanski radikalski uranak... Kao što je miran skup bio i 1992. godine, ni tada nije bilo incidenata - rekao je. 

'Nije bilo fizičkog sukoba Šešelja i policijskih djelatnika u Skupštini Srbije'

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak da u Skupštini Srbije na dan posjeta hrvatskog parlamentarnog izaslanstva nije bilo nikakvog fizičkog sukoba između zastupnika Vojislava Šešelja i policijskih djelatnika te da ne postoji video-snimka navodnog incidenta koji je prethodio prekidu posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji.

Stefanović je istodobno opovrgnuo i tvrdnje vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, sukobio s petoricom policajaca u civilu iz skupštinskog osiguranja.

"Tamo se uopće nije nalazilo pet-šest ljudi, već jedan čovjek iz MUP-a", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, na skupu upriličenom u povodu predaje donacija iz Njemačke MUP-u Srbije.

Stefanovićeva izjava potpuno je suprotna jučerašnjoj tvrdnji Vojislava Šešelja na tiskovnoj konferenciji da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, hrvao s čak petoricom pripadnika skupštinskog osiguranja.

Srbijanski ministar policije eksplicitan je u tvrdnjama da se "nikakav fizički sukob nije dogodio".

On također naglašava kako ulaz u zgradu Narodne skupštine Srbije, u predvorju gdje su stajale državne zastave Srbije, Hrvatske i EU, nije pokriven kamerama i da zato nema snimke navodnog incidenta te da bi o eventualnom sukobu morala postojati službena zabilješka.

"Za sve što se događa kada je policija umiješana postoje službene zabilješke. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", kategorički je novinarima kazao srbijanski ministar policije.

Šešeljeva SRS priopćila je na dan posjeta parlamentarnog izaslanstva Sabora RH Srbiji da je Šešelj u Skupštini Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao izaslanstvo Sabora, nakon čega je su se hrvatski parlamentarci na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem odlučili prekinuti posjet i vratiti se u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Nislija78 26.04.2018.

    U Srbiji Šešelj ima trenutnu podršku oko 1% i to je najnepismeniji deo stanovništva. Normalan čovek, a ima ih u Srbiji, smatra da je Šešelj običan klovn koji pokušava da se domogne još jednog mandata za sebe i svoju porodicu. Ne opterećujte se njime. On je više nama problem nego vama u Hr, jer vlast nema odlučnosti da se usprotivi Šešelju. Trenutna vlast želi još jedan mandat, a Šešelj zna da bude vrlo nezgodan kao protivnik za trenutnu vlast. Čisto da pojasnim.

  • 20.04.2018.

    Najbolje s krkanima ne imati posla...

  • 20.04.2018.

    Sta mu je drugo ostalo id huskanja. Huskao je 90 pa dobio po nosu, rat izgubio, podvzkao rep i pobjegao. Osudjen kao ratni zlocinac, odlezao to sto je odlezao. Nista nije ispunio sto je zamislio i sad mu je jedino jezik ostao . Da ga zppase u mraku on bi pobjegao glavom bez obzira. Kukavica najveca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare