Obavijesti

News

Komentari 20

Ministar kontrira Šešelju: Neće biti okupljanja u Hrtkovcima!

Ministar kontrira Šešelju: Neće biti okupljanja u Hrtkovcima!
1

Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima, rekao je Stefanović te poručio da stanovnici Hrtkovaca mogu biti mirni

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da u Hrtkovcima neće biti odobreno ni jedno okupljanje 6. svibnja. 

- Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima - rekao je Stefanović te poručio da stanovnici Hrtkovaca mogu biti mirni. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U Hrtkovcima prosvjed protiv dolaska Šešeljevih radikala
U Hrtkovcima prosvjed protiv dolaska Šešeljevih radikala

Srpska radikalna stranka najavila je da će 6. svibnja tamo održati miting. Hrtkovci su mjesto u Vojvodini gdje je predsjednik SRS-a, Vojislav Šešelj, prije 26 godina, prema pravomoćnoj presudi Haaškog suda, počinio ratni zločin. 

Upitan o snimci incidenta u Skupštini kada je Šešelj, kako sam kaže, gazio hrvatsku zastavu, Stefanović tvrdi da to mjesto nije pokriveno kamerama. 

'Hrvatska zastava je u mrtvom kutu kamere, nemamo snimku'

Istaknuo je i kako je tamo bio jedan pripadnik MUP-a i da nije bilo fizičkih obračuna, čime je demantirao Šešeljeve izjave da se tijekom incidenta sukobio s nekoliko zaštitara, piše N1

Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...
Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...

Podsjetimo, Šešelj je već u četvrtak rekao da je "nepotrebno zabraniti miting u Hrtkovcima". 

- Skup je uredno prijavljen, imat ćemo redarsku službu i to će biti miran politički skup. Đurđevdanski radikalski uranak... Kao što je miran skup bio i 1992. godine, ni tada nije bilo incidenata - rekao je. 

'Nije bilo fizičkog sukoba Šešelja i policijskih djelatnika u Skupštini Srbije'

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak da u Skupštini Srbije na dan posjeta hrvatskog parlamentarnog izaslanstva nije bilo nikakvog fizičkog sukoba između zastupnika Vojislava Šešelja i policijskih djelatnika te da ne postoji video-snimka navodnog incidenta koji je prethodio prekidu posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji.

Stefanović je istodobno opovrgnuo i tvrdnje vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, sukobio s petoricom policajaca u civilu iz skupštinskog osiguranja.

"Tamo se uopće nije nalazilo pet-šest ljudi, već jedan čovjek iz MUP-a", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, na skupu upriličenom u povodu predaje donacija iz Njemačke MUP-u Srbije.

Stefanovićeva izjava potpuno je suprotna jučerašnjoj tvrdnji Vojislava Šešelja na tiskovnoj konferenciji da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, hrvao s čak petoricom pripadnika skupštinskog osiguranja.

Srbijanski ministar policije eksplicitan je u tvrdnjama da se "nikakav fizički sukob nije dogodio".

On također naglašava kako ulaz u zgradu Narodne skupštine Srbije, u predvorju gdje su stajale državne zastave Srbije, Hrvatske i EU, nije pokriven kamerama i da zato nema snimke navodnog incidenta te da bi o eventualnom sukobu morala postojati službena zabilješka.

"Za sve što se događa kada je policija umiješana postoje službene zabilješke. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", kategorički je novinarima kazao srbijanski ministar policije.

Šešeljeva SRS priopćila je na dan posjeta parlamentarnog izaslanstva Sabora RH Srbiji da je Šešelj u Skupštini Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao izaslanstvo Sabora, nakon čega je su se hrvatski parlamentarci na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem odlučili prekinuti posjet i vratiti se u Zagreb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu