To je to što me zanima!

Sindikat učitelja: 'Fuchsu ćemo predstaviti podatke o uvjetima rada u vrijeme pandemije'

Sindikat hrvatskih učitelja izvijestio je kako su pozvani na sastanak s ministrom Fuchsom, što su sami inicirali, a kako bi mu predstavili podatke o uvjetima rada u sustavu obrazovanja u vrijeme pandemije koronavirusa
Vidi originalni članak

"Kao odgovorni socijalni partneri, inicirali smo sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja jer se problemi prvo moraju pokušati riješiti dijalogom te smo idućeg tjedna pozvani na sastanak s ministrom Fuchsom i to kao Vertikala sindikata obrazovanja", najavili su iz sindikata.

Ističu kako će na sastanku predstaviti analize prikupljenih podataka s terena koji se tiču uvjeta rada u vrijeme pandemije te nejednakog položaja zaposlenika s ugovorima na određeno.

Naglašavaju kako je cilj prikupiti stavove iz škola te inzistirati na rješavanju uočenih problema kako bi sustav obrazovanja bio kvalitetniji za sve njegove dionike.

U PLANU I MJERE ZA ŠKOLE Srednjoškolci do Božića odlaze na online nastavu, učenici viših razreda osnovne pola-pola?

Poručuju kako su se kao sindikat primarno borili za rješavanje problematike zaostajanja plaća, ali da u sustavu postoje i brojni drugi problemi koje je potrebno rješavati.

Naglašavaju da su to problemi koji se tiču uvjeta rada u vrijeme pandemije, problem zabrane zapošljavanja, omogućavanje dodatnih programa za prevenciju stresa, jačanje motivacije i kognitivnih sposobnosti učenika, rješavanje dugotrajnih problema nejednakog položaja zaposlenika s ugovorima na određeno te izmjene mnogih zastarjelih i neefikasnih pravilnika i zakona.

"Kontinuirano ukazujemo na goruće probleme u sustavu. Upravo zato otvorili smo online akcije 1 i 2 kako bi prikupili stavove zaposlenika o uvjetima rada tijekom covid-19 pandemije jer smatramo da je od ključne važnosti uvažavanje mišljenja struke, detektiranje problema te inzistiranje na njihovom rješavanju", navodi se u priopćenju.

Naglašavaju također kako je prošlo godinu dana od velikog prosvjeda na Trgu bana Jelačića na kojem su se izborili za veća materijalna prava zaposlenih u sustavu obrazovanja.

IMAJU 60 UČENIKA Procvao mu biznis za instrukcije u koroni: 'Učenicima se dijele petice, a znanje? Nema ga!'

"U siječnju 2021. godine nastupit će primjena rasta osnovice i primjena prava po Uredbi i Sporazumu te će svim zaposlenicima u sustavu obrazovanja, s ovim zadnjim korakom isplate, plaće rasti ukupno 6,11 posto plus 6,12 posto, a pojedinim zaposlenicima i više, što predstavlja najveći rast plaća u sustavu obrazovanja unutar 13 mjeseci, a sve kao rezultat najdugotrajnijeg štrajka u Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare