To je to što me zanima!

Vagić je postao novi ravnatelj Vinogradske, Zadravec nije imala potpunu dokumentaciju

U petak je Zoran Vatavuk podnio neopozivu ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice. U ponedjeljak ujutro Upravno vijeće je izabralo novog ravnatelja
Vidi originalni članak

Upravno vijeće izabralo je za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice prof.dr. Davora Vagića, pročelnika Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Uz prof.dr. Vagića kandidatkinje su bile i prof.dr. Vanja Bašić Kes te prof.dr. Dijana Zadravec.

Vagić se nakon sjednice Vijeća obratio medijima. 

BRANIMIR ČULO I VLADIMIR KALOUSEK Radiolozi koje je Zadravec prozivala za kriminal protiv nje pokrenuli tužbu za klevetu

- Zahvalio bih se na povjerenju koje sam dobio danas nakon što smo izložili programe. To je velika čast i obaveza. Zahvalio bih se i prethodnicima, Vatavuku što je bolnicu u teškom trenutku preuzeo, kao i prethodnicima prije toga. Na prvom mjestu sam zahvalan svim djelatnicima jer je zadnjih godinu dana bilo jako naporno za bolnicu. Osim korone imali smo i dva potresa, a naši djelatnici su uspjeli održati zdravstvenu zaštitu na visokom nivou. Hvala i našim pacijentima koji su zadržali povjerenje u bolnicu - rekao je Vagić. 

- Shvaćam ovo kao veliku odgovornost, mislim da idemo prema izlasku iz krize - poručio je. 

Zoran Vatavuk rekao je kako, unatoč nekim nesporazumima, želi ministru Berošu sve najbolje. 

KAOS U VINOGRADSKOJ HUBOL prozvao Zadravec: Parada ega i samopromocije

- Jako je važno da se poštuju pravilnici, ali onda kad se vidi da nisu dobri ili da čine štetu djelatnicima, valja ih mijenjati. Jako je važno da i javni sustav počne razlikovati "dobre i loše", nositelje sustava i razvoja od onih koji to nisu, vrijedne od manje vrijednih, i da ih nagrađuje. Da nam se ne ponovi situacija koju smo imali, da pojedinac mobingira sustav. Ima li sustav nešto što ne treba mijenjati? Ima, dobri i vrijedni djelatnici - poručio je Vatavuk. 

Poručili su na konferenciji za novinare kako se prijavilo troje kandidata za poziciju ravnatelja, ali da Zadravec nije priložila potpunu dokumentaciju. 

- Nedostajala je ovjerena potvrda o tome da nema sukoba interesa - rekao je predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

SPAŠAVA ZADRAVEC? Eskalacija u Vinogradskoj, Beroš inspekciji: "Kako to da niste našli kriminal i korupciju?"

- Imamo dosta izazova, puno situacija u bolnici - rekao je Vagić i poručio kako se nada da će, nakon otprilike dva tjedna, formirati tim ljudi. 

- Nadam se da ćemo vratiti mir u bolnicu i da zdravstveni sustav funkcionira. Najbitniji dio ove bolnice su ljudski potencijali, ako nemate ljude kvalitetne, a ova bolnica stvarno ima, to je i jedan od razloga zašto sam se prijavio za ovo mjesto. U mojih 24 godine, ja od 1997. godine radim u ovoj bolnici, jedno sam siguran - ova bolnica ima vrhunske djelatnike, od stručne službe, medicinskih sestara, liječnika - poručio je Vagić. 

Što će biti sa Zadravec? 

Na pitanje što će biti s Dijanom Zadravec, Vagić je rekao da misli da ona zna svoj posao radiologa raditi dobro. 

- Što se tiče drugih stvari, vidjet ću s kolegom Vatavukom. Kada dođe s bolovanja, koliko znam, radit će svoj posao. U tome ne vidim neki problem ovog trenutka - poručio je. 

DRUGA STRANA PRIČE Prozvani liječnici: Mi se držimo medicinske prakse, provjerite financije odjela Dijane Zadravec

- Koliko ja znam, ona je smijenjena s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju, na to se mjesto ne vraća. Upravno vijeće je to potvrdilo, a ostale stvari ću još provjeriti tijekom dana - dodao je. 

- Ono što očekujem kada Zadravec završi bolovanje je da se vrati na svoje radno mjesto, to očekujem od svih zaposlenika. Od ničemu drugome ne razmišljam, već samo o tome kako vratiti mir u ovu bolnicu i kako da se naši pacijenti osjećaju još sigurnije - rekao je Vagić. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • patron 21.06.2021.

    a sirota nikak da se docepa fotelje, bas mi je nju zal

  • Luna777 21.06.2021.

    Ajme, što će sada reći Zadravec? Samo da nam ne smjeni ministra Beroša, jer nije pogodovao njenoj molbi!  

  • Igor 051 Ri 21.06.2021.

    Što kaže Plenki za svoju ljubimicu i jel objavila njonjinu poruku smsom

Komentiraj...
Vidi sve komentare