To je to što me zanima!

Škoro: 'Ma, jedan dan sam im ustaša, a drugi dan sam udbaš'

Škoro je rekao kako je uvjeren da će Ivan Penava najkasnije sutra donijeti odluku hoće li mu se pridružiti, s Marijanom Petir nije ništa još dogovorio, a pregovori s Mostom su propali
Vidi originalni članak

Miroslav Škoro najavio je da će na izbore ići zajedno sa Zelenom listom. 

- Pokušat ćemo do formiranja lista stvoriti što veću koaliciju. Potpisali smo sporazum sa Zelenom listom koji me podržao i na predsjedničkim izborima. Smatramo da je vrlo važno paziti na okoliš. Nadamo se da ćemo stvoriti listu koja će biti pobjednička - rekao je Škoro i zahvalio im na dosadašnjoj potpori. 

Škoro je rekao i kako je s Mostom skoro potpisao suradnju, no da su oni ipak odustali. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Naše prijateljstvo i suradnja se nastavlja dalje. Naše zelene teme i teze o održivom razvoju, ruralnom razvoju i ekološkoj poljoprivredi, to su također smjernice koje su u Domovinskom pokretu prihvatili i brzo smo našli zajednički jezik. Pozivamo da nam se pridruže sve manje stranke koje se bave zaštitom okoliša. Borba protiv globalnog zatopljenja neće biti sporedna tema - rekao je predsjednik Zelene liste Nenad Matić. 

Na novinarsko pitanje kako napreduju pregovori s Ivanom Penavom, Škoro je rekao da je uvjeren da će Penaca najkasnije sutra donijeti konačnu odluku. Komentirao je i jučerašnji komentar Andreja Plenkovića koji je rekao da "Borovo radi isključivo zahvaljujući pomoći Vlade". 

ZAISKRILO ZBOG VUKOVARA Uzvratio Plenkoviću: 'Prijetnje tipa 'lezite dolje' su prošlost'

- Premijerova reakcija je bila pomalo neprimjerena. Država je vlasnik Borova i ne vidim zbog čega se prijeti jednom gradonačelniku. Borovo kao tvornica i radnici te stanovnici Vukovara ne smiju trpjeti zbog stranačkih interesa HDZ-a - rekao je Škoro te da su izbori namješteni da pogoduju HDZ-u i njihovim partnerima. 

Na pitanje je li ponudio gradonačelniku Vukovara Penavi da bude nositelj liste, Škoro je rekao: 

- Ponovio sam više puta da ću s Penavom razgovarati kada riješi svoj status u HDZ-u. 

Poručio je i da je puno ljudi iz HDZ-a izašlo do sad iz te stranke i prešlo u Domovinski pokret.

PLENKOVIĆ UZVRATIO PENAVI: 'Treba biti kreativan pa moju izjavu doživjeti kao prijetnju!'

- Puno je običnih članova koji su nezadovoljni ponašanjem HDZ-a. To nije politička oligarhija, to je kartel - poručio je. 

Objasnio je i gdje je pukla veza s Mostom i naveo njihovu želju da se Hrvatska u smislu teritorijalnih jedinica podijeli. Poručio je da Domovinski pokret nema tu namjeru. 

- Ne volim da u jednoj maloj zemlji s toliko malo stanovnika ima toliko podjela. Očekujemo dobar rezultat svugdje. Ruku na srce, dobro smo prošli na predsjedničkim izborima u Slavoniji i to očekujemo i dalje - poručio je. 

Škoro je dodao kako nije razgovarao do sada s drugim strankama. 

IVO ENJINGI Poznati vinar napustio Škoru: Mislio sam da želi promjene

- Pojavili su se spinovi da jedan dan razgovaramo s HDZ-om, drugi dan sa SDP-om, treći dan nam netko treći nešto nudi - rekao je. 

- Jedan dan sam ustaša i ekstremni desničar, drugi dan sam ekstremni ljevičar i udbaš. Domovinski pokret nije razgovarao ni sa kim, razgovaramo s onima s kojima želimo biti u koaliciji. Kada postignemo rezultat ćemo sjesti, zbrojiti se i vidjeti što ćemo dalje - rekao je. 

Poručio je da očekuje donacije za izbore te da će potrošiti oko dva milijuna kuna na kampanju. 

Napomenuo je da mu je svejedno koji će datum biti izbori. 

MOŽDA DOLAZI I IVAN PENAVA Škoro objasnio gdje je zapelo s Mostom, pričao i s Raspudićem

- HDZ će sa svojim blizancem SDP-om odrediti koji će datum biti - rekao je i dodao da je u pregovorima s Marijanom Petir no da se još ništa nisu dogovorili, s Brunom Esih nije kontaktirao, a s Karlom Starčevićem iz HSP-a će se naći u utorak. 

Na pitanje bi li htio postati premijer, rekao je: "Bih, zašto ne". 

Idi na 24sata

Komentari 259

  • nori 🖖 20.05.2020.

    I jedno i drugo je U

  • 20.05.2020.

    Malo ovo, pa malo ono. Nebrini ti znamo mi da ti voliš ono prvo,jer ono drugo sigurno nisi nikada bio.

  • stkike 19.05.2020.

    Škoro nula bodova

Komentiraj...
Vidi sve komentare