To je to što me zanima!

Slučaj Maškarin u zastari: Sve optužbe protiv kirurga odbacili

Dr. Popović je bio optužen da je iz nehaja kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost nesavjesno postupao i time prouzročio teške tjelesne ozljede Miroslavu Maškarinu...
Vidi originalni članak

Sutkinja Općinskog suda Brankica Grgurić izrekla je odbijajuću presudu i odbila optužbu protiv dr. Branka Popovića kojeg se teretilo za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi. Odbijena je zbog nastupa zastare. Protiv dr. Popovića vodio se višegodišnji kazneni postupak zbog nesavjesnog liječenja iz nehaja u slučaju Miroslava Maškarina s Raba, javlja Novi list

NA OPERACIJI OSTAO BEZ NOGE Tužba protiv kirurga u zastari: Maškarin još nije dobio ni kune

Riječ je o 21-godišnjem mladiću koji je podvrgnut rutinskoj operaciji slijepog crijeva u KBC-u Rijeka davne 2006. godine, koja je završila amputacijom lijeve potkoljenice. Dr. Popović je bio optužen da je iz nehaja kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost nesavjesno postupao i time prouzročio teške tjelesne ozljede Miroslavu Maškarinu.

Kazneni postupak obustavljen je zbog zastare koja je nastupila još 2014. godine.Sutkinja Općinskog suda Brankica Grgurić izrekla je odbijajuću presudu i odbila optužbu protiv dr. Branka Popovića kojeg se teretilo za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

SUĐENJE TRAJE I DALJE Miroslav Maškarin ni nakon 11 godina nema konačnu presudu

Nakon dugotrajnog sudskog postupka, ispitivanja više vještačkih timova, svjedočenja liječnika koji su bili dijelom operativnog tima, prije i u postoperativnom tijeku, svjedočenja medicinskih sestara i ostalog medicinskog osoblja, kirurg Branko Popović je nepravomoćno sredinom rujna 2011. godine bio osuđen i proglašen krivim te je osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine.

11 GODINA TRAŽE PRAVDU 'Maškarin trpi bolove. Ogorčen je, ali on mora živjeti sa tim..."

Rješenjem Županijskog suda potkraj listopada 2012. godine prvostupanjska presuda je ukinuta i slučaj vraćen sudu prvog stupnja na ponovno suđenje. No, 1. siječnja 2013. godine na snagu je stupio novi Kazneni zakon, a 21. svibnja 2013. počelo je ponovno suđenje dr. Popoviću.
 

Idi na 24sata

Komentari 285

  • mebenspanger 27.01.2018.

    Ako u ovoj blaženoj zemlji ne platite račun za telefon zaradit ćete ovrhu ili beskonačno sudovanje BEZ zastare. Ako nekoga učinite invalidom - eto zastare. Ako nekoga ubijete - eto sinkope. A ako na izborima i dalje glasate kako ste glasali - eto vam ga, na!

  • mily 27.01.2018.

    kad ljudi počnu uzimati ,,suđenje,, u svoje ruke, možda se nešto pokrene

  • user_81161 27.01.2018.

    Svaka država ima Mafiu, samo kod nas Mafia ima državu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare