Obavijesti

News

Komentari 8

'Maškarin trpi bolove. Ogorčen je, ali on mora živjeti sa tim..."

'Maškarin trpi bolove. Ogorčen je, ali on mora živjeti sa tim..."
1

Nagodbom su mu htjeli dati tisuću kuna mjesečno. Tko može živjeti s tim, pogotovo invalid? U suglasnosti s njegovom obitelji, nisu pristali na tu nagodbu, kaže odvjetnica Miroslava Maškarina

VIDEO

Suđenje kirurgu Branku Popoviću, optuženom da je zbog nesavjesna liječenja prouzročio teške tjelesne ozljede Miroslavu Maškarinu, traje dulje od osam godina. Ingrid Barić, odvjetnica Miroslava Maškarina, i tužiteljstvo žalili su se na odluku sutkinje Brankice Grgurić, koja je kazneni postupak protiv Popovića obustavila smatrajući da je zbog promjena Zakona došlo do prekvalifikacije kaznenog djela i zastare.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odvjetnica Barić općinskom državnom odvjetništvu isticala je činjenicu da kći optuženika radi kao sutkinja na sudu na kojem mu se sudi. Sutkinja Mirela Popović Brletić sad je i zamjenica predsjednika suda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Napominjali smo i dolazili u državno odvjetništvo te tražili da se urgira kako ne bi bilo ničega spornog, ali ništa od toga - komentirala je Barić.

- 2006. smo digli kaznenu prijavu i tim činom je krenuo kazneni dio. Nakon toga smo se obratili Državnom odvjetništvu. Čekali smo rok od tri mjeseca. Tužba je podnijeta protiv države i KBC-a. Nakon što nismo uvažili njihove argumente, pa su tražili prekid sudskog postupka i žalili se - rekla je.

- Mi smo se svakom dosad ministru zdravstva obraćali sa zahtjevom da se mirno riješi ovaj spor. Pa i sadašnjem. Neki su odgovorili, neki uopće nisu - rekla je Barić.

- Dobili smo pisani prijedlog sudske nagodbe, tisuću kuna mjesečno. Tko može živjeti s tim, pogotovo invalid? U suglasnosti s njegovom obitelji, premda je odluka njegova bila, nisu željeli pristati - kazala je Barić.

- Sud je dodijelio nešto manje od 6 milijuna kuna. Žalilo se Državno odvjetništvo i mi. Htjeli smo sve riješiti mirnim putem. Spremni smo se bili 2015. odreći i kamata samo da se to odmah riješi - objasnila je.

- Ministar financija je dužan brinuti o svim financijama. Pa sukladno tome je osiguran i jedan dio na ime sudskih troškova. On ima okviran budžet i koji predlaže Vladi pa imate resorna ministarstva koja povlače ta sredstva gdje ima potrebe. To je jedan cijeli krug. Vlada je ta koja odlučuje o visini, a ministar financija mora odobriti. Dakle tu je ministar zdravstva sigurno osoba koja mora inicirati. Osnovna inicijativa ide od državnog odvjetništva. Državno odvjetništvo je ključno. Onda tu je i KBC. Nejasno je zašto se toliko čeka s rješavanjem, još od 2006. godine - pokušala je objasniti odvjetnica tko je kriv za to da se ovaj slučaj povlači već 11 godina.

- Maškarin nije zadovoljan i ogorčen je, ali mora živjeti s tim. Dobro se drži. On je jedan veseli čovjek. Čovjek bez mržnje i agonije. Prebacuje na šalu i duhovit je. Nosi se dobro s tim premda trpi bolove. Ima jednu veliku ljubav, a to je poljoprivreda. Nađe si zanimaciju, koliko može - rekla je odvjetnica.

Podsjetimo, Rabljanin Miroslav Maškarin je tijekom rutinske operacije slijepog crijeva u riječkom KBC-u u noći na 10. srpnja 2006. godine izgubio nogu. Maškarin je tad imao 21 godinu. 

Suđenje kirurgu Branku Popoviću počelo je u listopadu 2008. godine na Općinskom sudu u Rijeci. U rujnu 2011. nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci.

Na presudu su se žalili i obrana i tužiteljstvo, pa je Županijski sud vratio predmet na novo suđenje da bi sutkinja zatražila obustavu postupka zbog zastare. Na tu odluku se Maškarinova odvjetnica žalila.

Maškarin na Općinskom sudu u Rijeci vodi i građansku parnicu radi odštete. Nepravomoćnom presudom iz prosinca 2015. pripalo mu je gotovo šest milijuna kuna. No DORH se žalio, pa se postupku još ne nazire kraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...