Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj Maškarin u zastari: Sve optužbe protiv kirurga odbacili

Dr. Popović je bio optužen da je iz nehaja kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost nesavjesno postupao i time prouzročio teške tjelesne ozljede Miroslavu Maškarinu...

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
285 komentara

Sutkinja Općinskog suda Brankica Grgurić izrekla je odbijajuću presudu i odbila optužbu protiv dr. Branka Popovića kojeg se teretilo za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi. Odbijena je zbog nastupa zastare. Protiv dr. Popovića vodio se višegodišnji kazneni postupak zbog nesavjesnog liječenja iz nehaja u slučaju Miroslava Maškarina s Raba, javlja Novi list

Goran Kovacic/Pixsell NA OPERACIJI OSTAO BEZ NOGE Tužba protiv kirurga u zastari: Maškarin još nije dobio ni kune

Riječ je o 21-godišnjem mladiću koji je podvrgnut rutinskoj operaciji slijepog crijeva u KBC-u Rijeka davne 2006. godine, koja je završila amputacijom lijeve potkoljenice. Dr. Popović je bio optužen da je iz nehaja kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost nesavjesno postupao i time prouzročio teške tjelesne ozljede Miroslavu Maškarinu.

Kazneni postupak obustavljen je zbog zastare koja je nastupila još 2014. godine.Sutkinja Općinskog suda Brankica Grgurić izrekla je odbijajuću presudu i odbila optužbu protiv dr. Branka Popovića kojeg se teretilo za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

Goran Kovacic/Pixsell SUĐENJE TRAJE I DALJE Miroslav Maškarin ni nakon 11 godina nema konačnu presudu

Nakon dugotrajnog sudskog postupka, ispitivanja više vještačkih timova, svjedočenja liječnika koji su bili dijelom operativnog tima, prije i u postoperativnom tijeku, svjedočenja medicinskih sestara i ostalog medicinskog osoblja, kirurg Branko Popović je nepravomoćno sredinom rujna 2011. godine bio osuđen i proglašen krivim te je osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine.

Goran Kovacic/Pixsell 11 GODINA TRAŽE PRAVDU 'Maškarin trpi bolove. Ogorčen je, ali on mora živjeti sa tim..."

Rješenjem Županijskog suda potkraj listopada 2012. godine prvostupanjska presuda je ukinuta i slučaj vraćen sudu prvog stupnja na ponovno suđenje. No, 1. siječnja 2013. godine na snagu je stupio novi Kazneni zakon, a 21. svibnja 2013. počelo je ponovno suđenje dr. Popoviću.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message