To je to što me zanima!

Slučaj Pag: Upravno vijeće je predložilo smjenu Vesne Burčul

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru na sjednicama je i ranije raspravljalo o propustima Vesne Burčul, no konačna odluka donesena je tek danas
Vidi originalni članak

Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb predložilo je razrješenje ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja Pag gdje je otac, 28. veljače, svoje četvero djece bacio s balkona.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BIT ĆE S MAJKOM Otac ih bacio s balkona: Djeca s Paga danas izlaze iz bolnice

- Donijelo smo zaključak da postoje razlozi za razrješenje i prijedlog da se ona razriješi. Prijedlog ćemo uputiti ministarstvu na suglasnost, rekla je nakon sjednice predsjednica Upravnog vijeća Marina Vuković Dujmović.

Dodala je da se Burčul odrekla pravo na pismeno izjašnjavanje.

Ravnateljica nije dobila otkaz već će samo biti razriješena dužnosti. Ona, sukladno zakonu, ostaje raditi u Centru za socijalnu skrb. 

V. d. ravnateljice još nije imenovan. 

- Nakon imenovanja novog ravnatelja/ice, zatražit ćemo da se organizacijski neke stvari poslože drukčije, rekla je Vuković Dujmović.

MONSTRUOZNI ZLOČIN NA PAGU Znalo se? Sud u Pagu dva puta pokušao uzeti djecu roditeljima

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru na sjednicama je i ranije raspravljalo o propustima Vesne Burčul, no konačna odluka donesena je tek danas i to većinom glasova.

Prošli tjedan oglasila se i ravnateljica koja je istaknula kako se čin oca s Paga nije mogao predvidjeti:

- Kao odgovorna osoba, ali i kao socijalna radnica tvrdim da nitko ne može predvidjeti ovakvo ponašanje pojedinca. Nema pokazatelja, informacija, dojava, spoznaja u komunikaciji s roditeljima koji bi ukazivali na zanemarujući ili zlostavljajući odnos roditelja prema ovoj djeci u posljednjih godinu dana. Stoga odgovorno tvrdim da Centar za socijalnu skrb nije mogao prevenirati ovu tragediju svojim djelovanjem. Ovakav čin očajnog bezumlja nije moguće predvidjeti, priopćila je.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • morioni 11.03.2019.

    Socijalni radnici su većinom ništ korist i bahati, čujem iz medija, a poznajem jednu iz susjedstva-bahato, misli da je visost, a socijalni slučajevi joj se gade.....

  • 11.03.2019.

    U zap. Europi socijalna radnica ima u prosjeku 20-30 slučajeva s kojima radi, a u Hrvatskoj 200-300.. Primjećujete li razliku vi šta trpate sve radnike u jedan kos i kritizirate ih bez rezona? Debili neuki..

  • dopizdilomi 11.03.2019.

    Znači ostaje s istom plaćom do kraja mandata a na njeno mjesto dolazi još jedna koja će primati toliku plaću i imati pravo potpisa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare