Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
51 komentara

Slučaj Pag: Upravno vijeće je predložilo smjenu Vesne Burčul

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru na sjednicama je i ranije raspravljalo o propustima Vesne Burčul, no konačna odluka donesena je tek danas

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
51 komentara

Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb predložilo je razrješenje ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja Pag gdje je otac, 28. veljače, svoje četvero djece bacio s balkona.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

BIT ĆE S MAJKOM Otac ih bacio s balkona: Djeca s Paga danas izlaze iz bolnice

- Donijelo smo zaključak da postoje razlozi za razrješenje i prijedlog da se ona razriješi. Prijedlog ćemo uputiti ministarstvu na suglasnost, rekla je nakon sjednice predsjednica Upravnog vijeća Marina Vuković Dujmović.

Dodala je da se Burčul odrekla pravo na pismeno izjašnjavanje.

Ravnateljica nije dobila otkaz već će samo biti razriješena dužnosti. Ona, sukladno zakonu, ostaje raditi u Centru za socijalnu skrb. 

V. d. ravnateljice još nije imenovan. 

- Nakon imenovanja novog ravnatelja/ice, zatražit ćemo da se organizacijski neke stvari poslože drukčije, rekla je Vuković Dujmović.

MONSTRUOZNI ZLOČIN NA PAGU Znalo se? Sud u Pagu dva puta pokušao uzeti djecu roditeljima

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru na sjednicama je i ranije raspravljalo o propustima Vesne Burčul, no konačna odluka donesena je tek danas i to većinom glasova.

Prošli tjedan oglasila se i ravnateljica koja je istaknula kako se čin oca s Paga nije mogao predvidjeti:

- Kao odgovorna osoba, ali i kao socijalna radnica tvrdim da nitko ne može predvidjeti ovakvo ponašanje pojedinca. Nema pokazatelja, informacija, dojava, spoznaja u komunikaciji s roditeljima koji bi ukazivali na zanemarujući ili zlostavljajući odnos roditelja prema ovoj djeci u posljednjih godinu dana. Stoga odgovorno tvrdim da Centar za socijalnu skrb nije mogao prevenirati ovu tragediju svojim djelovanjem. Ovakav čin očajnog bezumlja nije moguće predvidjeti, priopćila je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message