To je to što me zanima!

Slučaj Uljanik: Optužnica je vraćena DORH-u na doradu

Posjetimo, na posljednjem ročištu u rujnu prošle godine, zbog proceduralne pogreške DORH-a, čelnicima Uljanika nije potvrđena optužnica jer su u isto vrijeme bili i svjedoci i optuženici
Vidi originalni članak

Optužnica čelnicima Uljanika vraćena je državnom odvjetništvu radi dorade istrage - odlučilo je danas optužno vijeće riječkog Županijskog suda, kojim predsjeda sudac Saša Cvijetić.

Doradom se traži ispitivanje dva svjedoka čiji su raniji iskazi bili izdvojeni kao nezakoniti. Naime, ta dva svjedoka su u trenutku svjedočenja bili u statusu osumnjičenika, no postupak protiv njih je kasnije obustavljen te se sada traži njihovo ponovno ispitivanje.

Osim toga, optužno vijeće naložilo je da je potrebno provesti dokumentaciju na kojoj se, pored ostalog, temelji vještački nalaz.

SLUČAJ (M)ULJANIK Zbog bizarne greške DORH-a sud čelnicima Uljanika nije jučer potvrdio optužnicu

Posjetimo, na posljednjem ročištu u rujnu prošle godine, zbog proceduralne pogreške DORH-a, čelnicima Uljanika nije potvrđena optužnica jer su u isto vrijeme bili i svjedoci i optuženici. Naime, uz optužnicu su priloženi njihovi iskazi, iako je, u trenutku kada su ispitivani, protiv njih još uvijek bila otvorena istraga.

Optužno vijeće tada je prihvatilo zahtjev obrane da se kao nezakonita iz sudskog spisa izdvoje svjedočenja Lorene Mišković, zamjenice predsjednika Nadzornog odbora Uljanik Brodogradilišta i čelnika Jadranskog Sindikata Borisa Cerovca, koji je bio član tog Nadzornog odbora.

PROCES DESETLJEĆA Uljanik na čekanju: Branitelji tražili izdvajanje dijela dokaza

Naime, uz optužnicu su priloženi njihovi iskazi, iako je, u trenutku kada su ispitivani, protiv njih još uvijek bila otvorena istraga. Drugim riječima, u istom trenutku bili su i osumnjičenici i svjedoci što jedna osoba u jednom kaznenom postupku ne može biti.

Kako su tada i tužiteljstvo i okrivljenici imali pravo žalbe, cijeli ‘slučaj Uljanik’ išao je na Vrhovni sud. 

Županijski sud u Rijeci danas je pak za dopunu istrage i podizanje optužnice dao rok od dva mjeseca.

SLUČAJ ULJANIK Protiv 12 optuženih suđenje će biti u Rijeci početkom rujna

Od dvanaestorice opruženih danas se na sudu pojavio samo Dragutin Pavletić, bivši direktor Uljanik plovidbe, u društvu nekolicine odvjetnika

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 24.02.2021.

    uništavaju sve što mogu i dopunjuju Hrvatski zakon da nitko nebu kriv..

  • 24.02.2021.

    Ma kako Disu na vlasti Ids i sdp tamo je sve posteno Pitajte grbina i miletica Reci ce casna jugoslovenska mismo jedini posteni u Hrvatskoj,ostali lopovske ustase PS. Citajuc crnu kroniku 50% kriminala u istarskoj i goranskoj zupanoji Cudno tamo vladaju napredni Ljevicari

  • Trump Jong Un 24.02.2021.

    Ništa od tog, na stranu sve presude i svo pravosuđe koje ni nakon 20 godina ne donosi konačnu presudu al činjenica je da su svi HDZ eovci oprtuženi a komunisti ne, jer veća je sprega UDBE i njih, pa vidite kako su Jakovčića sklonili na sigurno u EU parlament čim je austrijski državljanin Franz Listz potvrdio traženje mita u iznosu 500000 e, ne nadajte se previše, drugovi su to, i onda opraštanje ja tebi ovo - ti meni ono a vi se mislite

Komentiraj...
Vidi sve komentare