To je to što me zanima!

Smiljanu su u zatvorsku ćeliju smjestili s 'krvavom' Nušom...

Smiljana Srnec u zatvoru ne radi incidente i ne djeluje kao da je nešto muči. S njom je u ćeliji jedno vrijeme bila i Nuša Bunić koja je u svibnju nepravomoćno osuđena na 12 godina zbog ubojstva bivšeg dečka
Vidi originalni članak

Smiljani Srnec (45), kojoj se sudi zbog optužbi da je ubila sestru Jasminu Dominić (23) i njezino tijelo sakrila u škrinju, društvo u zatvorskoj ćeliji pravila je Nuša Bunić (23), doznajemo iz neslužbenih izvora.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nuša je na Županijskom sudu u Varaždinu u svibnju ove godine nepravomoćno osuđena na 12 godina zatvora zbog ubojstva bivšeg dečka Nikole Tureka. Varaždinski zatvor nema ženski odjel, poput zagrebačkog Remetinca, nego su tamo dvije prostorije u kojima borave žene. Sa Smiljanom i Nušom u ćeliji je bila i treća žena, koja nije optužena za ubojstvo, nego drugo kazneno djelo.

Kako doznajemo, Smiljana u zatvoru normalno komunicira, nema ispada i ne djeluje kao da je nešto muči.

Nuša Bunić, pak, zatražila je odlazak na izdržavanje kazne zatvora i sud joj je to odobrio, a je li to u međuvremenu realizirano, jučer nismo uspjeli doznati.

U istražnom zatvoru u Varaždinu provela je više od dvije godine. Uhićena je 15. lipnja 2017.

Prema optužnici, nakon što je Tureka ubola nožem, Nuša je pobjegla s mjesta događaja, a ranjeni Nikola pokušao je autom doći do bolnice. Međutim, zbog obilnog krvarenja pao je u šok i dobio moždani udar. Onesviještenog ga je u Kumičićevoj ulici u Varaždinu pronašao prolaznik te su ga prevezli u varaždinsku bolnicu. No zbog teških je ozljeda dva dana kasnije preminuo u bolnici.

DOBILA 12 GODINA ZATVORA Slušala je presudu kao da je se ne tiče: Nuša nije ni trepnula...

Smiljana Srnec u istražnom zatvoru u Varaždinu nalazi se od 16. veljače ove godine, kad je u njezinoj obiteljskoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno tijelo njezine sestre Jasmine.

Zbog psihijatrijskog vještačenja je jedno vrijeme provela u Svetošimunskoj bolnici u Zagrebu, a potom i u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Taj period teško je podnijela jer je bila razdvojena od obitelji i svojega branitelja.

Danas u 9 sati pravosudni policajci ponovno će je dovesti na Županijski sud u Varaždinu pred sudsko vijeće kojim predsjeda sudac Tomislav Brđanović. Na današnjem ročištu trebali bi saslušati dvoje svjedoka, Smiljanina i Jasminina ujaka Dragu Sabola te susjedu iz njihove ulice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Podsjetimo, Drago Sabol već je ranije govorio kako je oduvijek sumnjao da se Jasmini dogodilo nešto loše, zbog čega je 2005. pokrenuo privatnu istragu i angažirao vidovnjaka. Iako je policija, nakon prijave nestanka, istraživala slučaj te pretraživala dvorište i područje oko kuće, kuću nisu pretražili jer nisu imali nalog.

- Ako bude prilike, reći ću sve što znam - govorio je Drago. Nije želio otkriti što točno zna, no danas će za to napokon imati priliku. Na prvom ročištu u utorak sud je ispitao tri svjedoka: Romea Kanižaja iz Belice te Dražena Palfija i Josipu Vugrinec iz Palovca. Svakome od njih je Smiljanin branitelj Krešimir Golubić predočio fotografiju Jasmine iz sudskog spisa. Na njoj ima kratku kosu i nosi ljetnu majicu s tankim naramenicama. Ta je fotografija bila objavljena na stranici Nestali.hr uz obavijest o nestaloj osobi.

TAKTIKA ZA OBRANU? Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?

- Možete li se odrediti je li Jasmina, kad ste je posljednji put vidjeli, izgledala kao na ovoj fotografiji? Je li imala kosu iste dužine, dužu ili možda kraću? - pitao je Golubić sve svjedoke. Josipa Vugrinec rekla je da je Jasmina imala još kraću kosu kad ju je posljednji put vidjela, a Dražen Palfi tvrdio je da ju je sreo u Zagrebu, u Tkalčićevoj ulici, u rujnu 2000., iako je, prema tvrdnjama tužiteljstva, ona tad već bila ubijena.

Kako doznajemo, policija je u sudski spis dostavila posljednje dvije fotografije Jasmine prije njezina nestanka. Te su fotografije 2014. priložene uz zahtjev da se nestalu osobu proglasi umrlom. Riječ je o izvanparničnom postupku koji pred nadležnim sudom može predložiti svaka osoba koja za to ima pravni interes i Državni odvjetnik. Najčešće ga pokreće najbliža rodbina kako bi se mogla provesti ostavinska rasprava.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 14.11.2019.

    Kruske s kruskama. Jabuke s jabukama.

  • ivan87nx 17.10.2019.

    jednoj dati nož,drugoj čekič i imaju veselje

  • najiram 10 17.10.2019.

    utvrditi dnk analizom tko je otac smiljaninog prvog djeteta i problem riješen ...taj je ubio i drugu sestru a prvu ucjenjivao...sve se zna ali neznam zbog kojih se razloga štiti otac prvog smiljaninog djetete...možda je bil član partije...to bi mogala za njega biti olakotna okolnost...jer članovima partije se ne sudi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare