Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slušala je presudu kao da je se ne tiče: Nuša nije ni trepnula...

Potpuno hladno, kao da je se sve to ne tiče, Nuša Bunić (23) slušala je kako je sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu proglašava krivom za ubojstvo Nikole Tureka (30).

Foto: Vjeran Žganec Rogulja (PIXSELL)
185 komentara

Nepravomoćnom presudom izrekli su joj 12 godina zatvora jer je 15. lipnja 2017. godine oko 3 sata na livadi varaždinskog predjela Beli kipi uz Dravu, nožem oštrice 9,5 centimetara u vrat ubola bivšeg dečka. Prerezala mu je karotidnu arteriju i pobjegla. Nikola je preminuo u bolnici dva dana kasnije.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Nuša se nije okrenula čak ni kad ju je otac u sudnici dozivao govoreći: “Nuša, Nuša”.

- Zašto je zoveš, pusti je sad? - negodovala je Marina Bunić.

- Samo da pozdravim dijete - pravdao se njezin suprug Danko. Na današnju presudu supružnici Bunić reagirali su vrlo burno. Po izlasku sa suda obračunali su se s medijima.

Foto: Željko Hladika/24sata

- Ovo je linč. Ovo je rezultat medijskog pritiska na sud. Teško mi je govoriti o Nikoli jer ga nema, najrađe bi da je tu. Mislite da ja ne osjećam, da nemam srce? - uzbuđeno je govorila Marina Bunić. Da dijeli njezino mišljenje pokazao je i Nušin otac Danko Bunić.

- Šljivančanin je dobio pet godina za cijelu Ovčaru. Sram vas bilo! - vikao je. Nikolini roditelji ponovili su da im nikakva presuda ne može vratiti dijete.

Foto: Željko Hladika/24sata

- Pitam se da li se tragedija mogla spriječiti da se netko malo više pozabavio odgojem Nuše još kao djeteta - smatra Zdravko Turek, koji je zbog stresa prošle godine pretrpio moždani udar. U obrazloženju presude sutkinja Ljiljana Kolenko kazala je da je Nuša počinila ubojstvo s izravnom namjerom te da je bila svjesna obilježja kaznenog djela.

- Sud nije prihvatio obranu okrivljene jer je u dijelovima kontradiktorna. Ona je svojim pasivnim stavom onemogućila sudu da izvrši provjeru obrane. Nije sudjelovala ni u rekonstrukciji. Sud je mišljenja da obranu nije iznosila kako se ne bi zapetljala u svojim tvrdnjama. Psihijatrijski vještak primijetio je da na pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana te da boluje od graničnog poremećaja ličnosti - pojasnila je.

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA 'Krvava Nuša' u zatvor ide na 12 godina: Ubila bivšeg dečka

Iako je tvrdila da je Nikola izvadio nož iz prtljažnika svog auta i da ga ubola u samoobrani, futrola noža nađena je u njezinoj torbici. Kako je osuđena na više od pet godina, Nuša Bunić ostaje u istražnom zatvoru. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message