To je to što me zanima!

Spašavao Trnje od poplave, sad pjesmom šalje kritiku Bandiću: 'Nema pomaka, ali ni rješenja'

Poslušajete pjesmu Domagoja Vorbergera koji je s Tihomirom Blagusom spasio svoj kvart od poplave, a do danas se nije ništa promjenilo
Vidi originalni članak

Rijeka Nemar je poplavila silovani grad u novoj pjesmi Domagoja Vorbergera, stanovnika Trnja koji je u srpnju sa susjedom Tihomirom Blagusom spašavao kvart od poplave. Nakon obilnih kiša koje su poplavile Zagreb i uništile dio kuća, gradonačelnik Milan Bandić je hitno zatražio da svi popišu štetu kako bi im se pomoglo. Do danas se nije dogodilo ništa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uopće se nitko nije javio, bila je samo jednom jedna žena koja je došla nešto zapisati i to nakon poplave. Nije čak stvar niti u novcu, nego je frustrirajuće da živiš skoro u centru grada, plaćaš tisuće kuna raznih naknada, a ispada kao da si otišao na Velebit na svoj rizik - kaže nam Vorberger koji je pjevač grupe Corto, a ima i svoj band Hulje.

HEROJ TRNJA Tihomir Blagus zahvalio svima na pomoći kod uređenja kuće: 'Čuvajte susjede i pomažite si'

Pjesmu o događajima te noći kada je voda iz šahtova plavila kvart je napisao još ranije, ali ju je sada prvi puta uglazbio na akustičnoj gitari i poslao nam je iz samoizolacije. Pjesma se zove "Rijeka Nemar". Domagoj i Tihomir su u noći podigli ustavu Hrvatskih voda u blizini. Tada su i kazneno prijavljeni zbog neovlaštenog ulaza u posjed, ali ne znaju što je s tim slučajem. Blagus je još i na prekršajnom sudu zbog sukoba s policajcem koji je sutra došao na uviđaj. Ni to nije završeno. Sve to je bilo inspiracija za objavu pjesme.

- Nema nikakvih pomaka. Samo sada iz Hrvatskih voda dežuraju na brani, ali problem odvodnje nije riješen. Ljudi su o svom trošku obnovili svoje domove iako nisu oni ništa krivi. Ove godine nas je zadesila pandemija, potres, sve se to može pripisati višoj sili, Bogu ili vragu, kako tko želi. Ali za poplavu u gradu se radi samo o ljudskoj pogrešci i nebrizi - kaže Vorberger.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 19.12.2020.

    Zagreb je odavno pretvoren u privatnu seosku palanku. Zato želim vjerovati da će građani konačno aktivirati moždane vijuge, otvoriti oči i sagledati što ovaj dela i izaći masovno na izbore. To je prvi iskorak prema civiliziranom gradu i društvu.

  • 19.12.2020.

    Bandic je mogao cuda napravit od Zagreba ,ali Bandic se je odrekao Zagreba i gleda narod u oci i smije mu se i istovremeno iz dana u dan krade,..to su malo vece cifre miliona,..koliko je samo pokrao na spomenicima,fontanama, onim famoznim malim metalnim kantama za smece i opuske, a o zicari da i ne pricam,..postoji ekipa prijatelja,kumova i rodbine koje na brzinu otvore firmu i odjednom se vrte milioni i zatvara se firma nakon radova.

  • Dr.King Schultz 19.12.2020.

    Imao sam priliku proputovati kroz gradove poput Beča , Budimpešte , Bukurešta , Praga - gradovi poput kojih bi Zagreb kao trebao ili mogao biti ... Sve je na nekom većem nivou - prije svega od prometne infrastrukture ,do održavanja stare gradske jezgre itd itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare