News

Komentari 6

Spašavao Trnje od poplave, sad pjesmom šalje kritiku Bandiću: 'Nema pomaka, ali ni rješenja'

Spašavao Trnje od poplave, sad pjesmom šalje kritiku Bandiću: 'Nema pomaka, ali ni rješenja'

Poslušajete pjesmu Domagoja Vorbergera koji je s Tihomirom Blagusom spasio svoj kvart od poplave, a do danas se nije ništa promjenilo

Rijeka Nemar je poplavila silovani grad u novoj pjesmi Domagoja Vorbergera, stanovnika Trnja koji je u srpnju sa susjedom Tihomirom Blagusom spašavao kvart od poplave. Nakon obilnih kiša koje su poplavile Zagreb i uništile dio kuća, gradonačelnik Milan Bandić je hitno zatražio da svi popišu štetu kako bi im se pomoglo. Do danas se nije dogodilo ništa.

- Uopće se nitko nije javio, bila je samo jednom jedna žena koja je došla nešto zapisati i to nakon poplave. Nije čak stvar niti u novcu, nego je frustrirajuće da živiš skoro u centru grada, plaćaš tisuće kuna raznih naknada, a ispada kao da si otišao na Velebit na svoj rizik - kaže nam Vorberger koji je pjevač grupe Corto, a ima i svoj band Hulje.

Pjesmu o događajima te noći kada je voda iz šahtova plavila kvart je napisao još ranije, ali ju je sada prvi puta uglazbio na akustičnoj gitari i poslao nam je iz samoizolacije. Pjesma se zove "Rijeka Nemar". Domagoj i Tihomir su u noći podigli ustavu Hrvatskih voda u blizini. Tada su i kazneno prijavljeni zbog neovlaštenog ulaza u posjed, ali ne znaju što je s tim slučajem. Blagus je još i na prekršajnom sudu zbog sukoba s policajcem koji je sutra došao na uviđaj. Ni to nije završeno. Sve to je bilo inspiracija za objavu pjesme.

- Nema nikakvih pomaka. Samo sada iz Hrvatskih voda dežuraju na brani, ali problem odvodnje nije riješen. Ljudi su o svom trošku obnovili svoje domove iako nisu oni ništa krivi. Ove godine nas je zadesila pandemija, potres, sve se to može pripisati višoj sili, Bogu ili vragu, kako tko želi. Ali za poplavu u gradu se radi samo o ljudskoj pogrešci i nebrizi - kaže Vorberger.

Najčitaniji članci