To je to što me zanima!

Split je spreman za Gay Pride? Čeka se dozvola za 11. lipanj

Iskorak, Kontra i Domine čekaju odobrenje Grada i policije za održavanje prvog Pridea u Splitu 11. lipnja. Ne očekuju probleme. Tema će biti istospolna zajednica
Vidi originalni članak

Zagrebački Iskorak i lezbijska grupa Kontra te splitske Domine 11. lipnja planiraju organizirati Split Pride. Ako se dobije odobrenje Grada i policije, prva splitska povorka za prava lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih (LGBT) osoba prodefilirala bi od Đardina, preko Marmontove i rive do Peristila. 

Na temelju iskustava s Pride manifestacija koje su Iskorak i Kontra do sada organizirali u Zagrebu, ne očekuju probleme, a odlučili su se na Gay Pride u Splitu jer je splitska homoseksualna zajednica zatražila da se nešto učini po pitanju njihove diskriminacije.

- Mislimo da je Split spreman u 2011. za ovu manifestaciju, nakon 40 godina 'Prideova' u svijetu - kazala je Mirjana Kučer iz Domina. Tema prvog Split Pridea je pravo na zaštitu obiteljskog života istospolnih parova.

Ovo je sastavni je dio aktivnosti usmjerenih na izmjene i dopune Obiteljskog zakona koje bi istospolnim parovima davala jednaka prava u odnosu na bračne i izvanbračne parove, poručila je Sanja Juras, koordinatorica Lezbijske grupe Kontra. Organizatori pozivaju volontere da im pomognu oko Split Pridea, ali i ostalih popratnih aktivnosti koje će organizirati svakog 11-og u mjesecu u cilju promicanja prava LGBT osoba. 

Iz Grada Split poručili su kako će podržati paradu, ako ne bude opasnosti po sigurnost građana.

Idi na 24sata

Komentari 341

  • user_73657 16.01.2011.

    Molim da mi se nešto objasni, nešto me zbunjuje. Prije godinu dana ( ili dvije) - nije važno, na TV dnevniku vidio sam reportažu sa te parade u Zagrebu. Vidio sam ne preveliku količinu uglavnom mlađih ljudi, normalno obučenih, nimalo provocirajućih, obzirom na izjave pojedinaca reporteru-natprosječno obrazovanih. Međutim ovdje se spominju cijelo vrijeme : gole guzice , lizanje , općenito neprihvatljivo ponašanje. Je li to zapravo nečija materijalizirana fantazija, ili ja trebam naočale. Ja ništa od toga nisam vidio.

  • optimist2 16.01.2011.

    Jedno ostaje duboko kao problem,većina Hrvata je ugrožena po svakom pogledu,i naša mila Vlada učinit će sve da život učini nepodnošljivim zauvijek dok je ovaj sastav u akciji.ne treba pederisati po ulici,već prihvaćati da ovo nije Kina,i nemamo svi ni crvenu,ni žutu knjižicu.ako Merkelica može imati gaya kao desnu ruku,što ne bi naša Jaca pošla istim putem,ako već nije? najviše gayeva u vladi su oženjeni ljudi,ima ih posvuda.

  • MOSTARACcro 16.01.2011.

    ovi pacijenti najviše bolesti prenesu!!!!fuuuuj..

Komentiraj...
Vidi sve komentare