Obavijesti

News

Komentari 341

Split je spreman za Gay Pride? Čeka se dozvola za 11. lipanj

Split je spreman za Gay Pride? Čeka se dozvola za 11. lipanj
3

Iskorak, Kontra i Domine čekaju odobrenje Grada i policije za održavanje prvog Pridea u Splitu 11. lipnja. Ne očekuju probleme. Tema će biti istospolna zajednica

VIDEO

Zagrebački Iskorak i lezbijska grupa Kontra te splitske Domine 11. lipnja planiraju organizirati Split Pride. Ako se dobije odobrenje Grada i policije, prva splitska povorka za prava lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih (LGBT) osoba prodefilirala bi od Đardina, preko Marmontove i rive do Peristila. 

Na temelju iskustava s Pride manifestacija koje su Iskorak i Kontra do sada organizirali u Zagrebu, ne očekuju probleme, a odlučili su se na Gay Pride u Splitu jer je splitska homoseksualna zajednica zatražila da se nešto učini po pitanju njihove diskriminacije.

- Mislimo da je Split spreman u 2011. za ovu manifestaciju, nakon 40 godina 'Prideova' u svijetu - kazala je Mirjana Kučer iz Domina. Tema prvog Split Pridea je pravo na zaštitu obiteljskog života istospolnih parova.

Ovo je sastavni je dio aktivnosti usmjerenih na izmjene i dopune Obiteljskog zakona koje bi istospolnim parovima davala jednaka prava u odnosu na bračne i izvanbračne parove, poručila je Sanja Juras, koordinatorica Lezbijske grupe Kontra. Organizatori pozivaju volontere da im pomognu oko Split Pridea, ali i ostalih popratnih aktivnosti koje će organizirati svakog 11-og u mjesecu u cilju promicanja prava LGBT osoba. 

Iz Grada Split poručili su kako će podržati paradu, ako ne bude opasnosti po sigurnost građana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.