To je to što me zanima!

Srbi su uz Putina, ali i protiv rata u Ukrajini: 'Ta dva lica Srbije su posljedica vladajućih'

U petak navečer je organiziran skup u velikom broju, slavila se ruska invazija, gazile su se zastave Europske Unije, a u nedjelju je bio dobar odaziv ljudi, slale su se poruke mira i solidarnosti, kaže Milosavljević
Vidi originalni članak

U studio 24sata video vezom se iz Beograda priključio Marko Milosavljević iz Inicijative mladih za ljudska prava, koji je govorio o dva lica Srbije - prosvjedu za Vladimira Putina, ali i nedjeljnom prosvjedu protiv rata u Ukrajini. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ta dva lica su posljedica postupaka vlasti u posljednjih 20 godina, ali i posljedica medijske propagande. Često je Srbija bila iza leđa Ruskoj Federaciji u raznim aktivnostima i mislim da su ovi prosvjedi ogledalo sadašnjeg trenutka. U srpskoj javnosti, ali i šire, nisu vidljive te antiratne aktivnosti koje društvo Srbije pokazuje. Prvi dan ruske invazije u Ukrajini, u Beogradu su bila dva manja prosvjeda. U petak navečer je organiziran skup u velikom broju, slavila se ruska invazija, gazile su se zastave Europske Unije. Odaziv ljudi na skupu u nedjelju je bio jako dobar, poruke koje su bile na tom skupu bile su poruke mira, protiv agresije, poruke solidarnosti - rekao nam je Marko.

Situacija je opasna za Srbiju, jer ovakva oprečna mišljenja mogu uvelike podijeliti narod. Upitali smo Milosavljevića ima li kakvih istraživanja o raspoloženju većine u Srbiji.

NAKON TRI SATA Treća runda pregovora završila: 'Došlo je do pozitivnog pomaka'

- Nemam te podatke, to bi bilo dobro i važno vidjeti, neke agencije sigurno na tome rade. Ali, za mene, kao građanina Srbije i aktivista za ljudska prava, važno je da se u Srbiji oslone na dobre odluke koje je Srbija učinila. Prvo je osuda odnosno glasanje za rezoluciju Generalne skupštine UN-a, da se osudi ruska agresija na Ukrajinu, i druga odluka je bila odluka Srbije da uz još 45, 46 članica OEBS-a podrži pokretanje tzv. moskovskog mehanizma ove međuvladine organizacije, a taj mehanizam podrazumijeva ispitivanje svih činjenica o kršenjima međunarodno-humanitarnog prava i ratnih zločina u okviru ruske invazije - dodaje Marko. 

Poručio je i kako su, prije tog centralnog skupa u petak, pozvali institucije političke partije da osude skup na kojem se slavi rat i da podrže svaku antiratnu akciju. Primjera radi, pojašnjava nam, u nedjelju je u Novom Sadu također organiziran antiratni skup.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 19

  • tomo1234 08.03.2022.

    Da postoji neki program I 3 printer tesko bi mogao odraditi te face. Na ljevojnstrani Srce kuca uz pomoc nakamcite Eura Na desnoj strani suplja rupa puna barura

  • 08.03.2022.

    Mislim da kad uđu u eu budu spijunirali ijavljali putinu ako do ta bude živ.

  • Herzegowaz! 07.03.2022.

    Gledajuci dnevnik na srpskoj tv, imas osjecaj da je ukrajina napala rusiju i da se rat vodi u rusiji. Tim ljudima je mozak totalno medijski izokrenut. Kako li je tek u rusiji. 🤔

Komentiraj...
Vidi sve komentare