To je to što me zanima!

Stiže li čista voda? Sl. Brod su spojili s novim vodocrpilištem

U ovome trenutku obavlja se dezinfekcija vodospreme u Bickom selu, što je pretpostavka za tlačenje vode prema sustavu Slavonskog Broda i rade se tlačne probe...
Vidi originalni članak

Završen je prespoj cjevovoda vodovodnog sustava Slavonskog Broda s vodocrpilištem u Sikirevcima, slijedi dezinfekcija i tlačne probe, izjavio je generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković u petak.

U ovome trenutku obavlja se dezinfekcija vodospreme u Bickom selu, što je pretpostavka za tlačenje vode prema sustavu Slavonskog Broda i rade se tlačne probe, kazao je Đurković odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju projektne dokumentacije za sustave navodnjavanja s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

ZAGAĐENI I ZRAK I VODA Brođanima prekipjelo: 'Dosta je, idemo u Zagreb na prosvjed'

"Od ponedjeljka će se raditi dezinfekcija cjevovoda dugačkog 40 kilometara, da bi se, nakon toga, iz svih ekspertiza i dobivenih potvrda, negdje u tome roku od 15 dana, i omogućilo puštanje 100 litara vode u sekundi prema Slavonskom Brodu," istaknuo je Đuroković.

ŠEF VATROGASACA: 'U Brodu je iscurilo puno više od 150-200 litara tekućine...'

To znači da bi Slavonski Brod vodu s vodocrpilišta u Sikirevcima mogao dobiti do kraja sljedećeg tjedna - rok spajanja od 10-15 dana najavio je premijer Andrej Plenković 31. ožujka nakon zajedničke sjednice Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda.

PADA RAZINA UGLJIKOVODIKA Duspara: Još nekoliko dana koristiti se vodom iz cisterni

Građani Slavonskog Broda su bez vode zbog onečišćenja ugljikovodicima od 30. ožujka. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • fallout2 06.04.2018.

    sve je to dio velikog projekta slavonija. jedini problem tog projekta je što postoji samo u glavi anemije

  • stoposto hrvat 06.04.2018.

    Brod je zadnja rupa na svirali ionako iz cijele zemlje ljudi iseljavaju kad ovdje moraju raditi za 5569 kn !!!!

  • Rumpel Stiltskin 06.04.2018.

    Ma joooj čemu panika sve je u redu, malo je kapao benzin i odmah panika, isto tako rafinerija dimi sve u 16 ma joooj sve je ok, dali se tko buni?Ne, zato uživajte uz Big Brother i uvozne vijesti iz Srbije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare