Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

'U Brodu je iscurilo puno više od 150-200 litara tekućine...'

Vatrogsci su 28. ožujka oko jedan sat popodne primili poziv da kod naplatnih kućica Slobodnica u blizini Slavonskog Broda istjecalo gorivo iz starog cjevovoda

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
66 komentara

Kako doznaje Potraga RTL televizije, na mjestu ekološkog incidenta u Slavonskom Brodu je iscurilo puno više nafte nego što je prvotno rečeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vatrogsci su 28. ožujka oko jedan sat popodne primili poziv da kod naplatnih kućica Slobodnica u blizini Slavonskog Broda istjecalo gorivo iz starog cjevovoda te da je policija već na terenu.

KATASTROFA U BRODU 'Nafta nam je i ranije uništila polja, na njima ništa ne raste'

Odmah potom pripadnici javne vatrogasne postrojbe Slavonskog Broda izašli su  na spomenutu lokaciju.

- Uz cestu postoji odvodni kanal koji je betoniran, pored tog kanala postoji drugi kanal koji vodi prema rijeci Savi. Znači, nizvodno prema Savi. Tamo smo branama zaustavili otjecanje i vode i tekućine, ali dio je već bio otišao u jedan kanal, ali se već dio iz tog kanala proširio i na drugi kanal. Površina koju smo mi tretirali pjenom je bila negdje tisuću kvadratnih metara - kazao je Ivan Vuleta, zapovjednik JVP Slavonski Brod.

PADA RAZINA UGLJIKOVODIKA Duspara: Još nekoliko dana koristiti se vodom iz cisterni

Zapovjednik tvrdi, da je na površini od čak tisuću metara četvornih bila razlivena zapaljiva tekućina. Iz Croduxa pak kažu da se izlilo 150 do 200 litara benzina,.

- 150 ili 200 litara benzina, to je dva kvadrata, uopće je apsurdno govoriti o takvoj količini i tisuću kvadratnih metara, koje smo mi tretirali pjenom - rekao je Vuleta.

BRODSKI LIJEČNICI: 'Nije istina da djeca u gradu povraćaju zbog zagađene vode'

Svoje tvrdnje Ivan Vuleta potkrepljuje fotografijama i  video snimkmama s intervencije.

- Osim nas vatrogasaca koji smo bili na terenu, vrlo brzo su došli i inspektori zaštite okoliša na mjesto događaja i svima je bilo vidljivo kolika je veličina površine - kazao je Vuleta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message