To je to što me zanima!

Stjepan Čuraj: 'Nastave li se dalje istrage protiv vladajućih, bit će potrebna rekonstrukcija'

Otkrio je kako on nije bio jedina opcija za ministra graditeljstva, ali nije htio otkrivati imena
Vidi originalni članak

Šef HNS-a Stjepan Čuraj za Novu tv je otkrio je li mu žao što nije postao ministar. 

Kako kaže, osjećaji su podijeljeni.

- Preuzeo sam tu mogućnost svjestan siline posla koja treba biti napravljena, ali će možda s te strane sada biti jedan dio olakšanja - rekao je Čuraj. 

Ne smatra da je dobio nož u leđa koalicijskih partnera, jer ga nisu puno iznenadile njihove reakcije. Premijer ga je, kako je kazao, nazvao u ponedjeljak navečer. Rekao je da će krenuti konzultacije s koalicijskim partnerima, prihvati li njegov prijedlog. Nakon toga je  premijer obavio određene konzultacije. Šef HNS-a svima je zahvalio na povjerenju.

NIŠTA OD ČURAJA Medved: Ministra ćemo birati iz redova HDZ-a, do kraja tjedna bi se trebalo znati tko će to biti

No, cijela priča se u utorak promijenila kad je Radimir Čačić tražio paritet, dodaje Čuraj.

- On je tražio da budu svi jednako zastupljeni što se tiče rekonstrukcije. Čak je izjavio na sastanku da ne misli da ja ne bih dobro radio posao, nije ništa osobno hvala i njemu na podršci. Bitno je da osoba koja će to doći raditi mora biti poznavatelj državne uprave, javne nabave, a sada mora li biti arhitekt, mislim da ne... - zaključio je Čuraj.

- Cijelu noć sam putovao, ovaj dan treba preživjeti, nije kao i svaki drugi - kazao je.

Otkrio je i kako Vlada mora biti stabilna jer ako ne može funkcionirati - izbori su jedina opcija.

- Treba vidjeti kako informacije mogu tako curiti - kazao je.

DRAMATIČNO U VLADI Kako je Plenki izgubio Čuraja: 'Da ga je postavio, ministarstvo bi iz sjene vodio Željko Uhlir'

- Da se protiv mene vodi istraga, sigurno je da ne bih bio u Vladi - kazao je Čuraj te dodao kako Borisa Miloševića podržava. On je, kako je rekao, poštena i dobra osoba, za koju ne zna kako se našla u toj situaciji.

- Problem je što ministri saznaju za svoje ime iz medija, pogotovo kad pročitaju da se radi o nečemu prije pet godina, to je stvarno čudno, pogotovo ako su uvjereni da nisu ništa loše napravili. Nikoga ne opravdavam i ne branim, ali čudno je kad u medijima pročitate da ste napravili nešto loše... - dodao je Čuraj te dodao kako on nije bio jedina opcija za ministra graditeljstva, ali nije htio otkrivati imena.

- Nastave li se dalje istrage protiv vladajućih, bit će potrebna rekonstrukcija - dodao je.

'HSLS nikome ne daje nikakve ultimatume'

Predsjednik HSLS-a Darijo Hrebak komentirao je za RTL situaciju s pokušajem nalaženja u Stjepanu Čuraju zamjene uhićenom ministru Darku Horvatu. 

KOMENTIRAO I ALADROVIĆA Marić o Čuraju: On se dobro uklopio u tim, a novi ministar će odmah morati prionuti na posao

- HSLS je stranka koja nikome ne daje nikakve ultimatume. Mi predlažemo, mi nismo nikad protiv, mi smo uvijek za. Uvijek tražimo neko rješenje. U ovom konkretnom slučaju stav HSLS-a je da bi trebala najveća stranka preuzeti odgovornost i da pronađu kandidata iz svojih redova ili nezavisnih, ali svakako nekoga tko je blizak struci - rekao je Hrebak. 

Smatra da je bilo dosta zamjerki zbog toga što Čuraj nije blizak struci, a očekuje nas veliki izazov obnove. 

- Moramo se svi ubrzati zato što znamo da nas čekaju milijarde koje treba povući, a građani čekaju da im se obnove kuće. Mislim da nemamo pravo se igrati, nego moramo izabrati osobu s iskustvom - smatra predsjednik HSLS-a. 

Dodaje kako kandidata treba predložiti HDZ.

DRAMA NA SASTANKU Završio koalicijski sastanak: HSLS, doznajemo, ne prihvaća Čuraja, novo ime bit će iz HDZ-a

- Premijer ima našu punu podršku. Vladajuća većina je stabilna i vjerujem da ćemo uskoro dobiti kandidata za ministra graditeljstva - kazao je Hrebak. 

Nije imenovao nikoga specifično kao mogućeg nasljednika Horvata. Tvrdida HSLS nije bio spreman izaći iz koalicije ukoliko bi premijer inzistirao na Čuraju. 

- Ne vidim zašto je problem da imamo nekad i drugačije stavove, da imamo nekad i mi mali partneri nešto za predložiti. Vladajuća veličina je stabilna. Ispred sebe imamo velike izazove, ove afere koje su se dogodile sigurno su nas malo omele u svemu ovome, ali s druge strane moramo računati na to da će to tako biti. Izbori nisu rješenje. Očekuje nas ulazak u eurozonu, imamo Schengen, priču oko covida i inflaciju - kazao je predsjednik HSLS-a. 

PREGOVORI U VLADI Hoće li biti novi ministar? Čuraj stigao na koalicijski sastanak

Hrebak je rekao kako Hrebak u svijetlu svega što se događa predlaže rekonstrukciju Vlade kako bi Vlada dobila novu svježu  energiju, ali naglašava kako o tome odlučuje premijer. 

- Premijer je taj koji bira svoj tim, on će odlučiti. On sada ima i obiteljsku situaciju, dakle mi na njega sada sigurno nećemo raditi nikakav pritisak. On ima puno pravo osvježiti, ako smatra da je to potrebno, mi sugeriramo da je. U svakom slučaju neka on izabere - rekao je Hrebak. 

Slaže se da je situacija s Miloševićem problem za Vladu, no i pravosudne institucije još štošta moraju reći o tim predmetima, kazao je predsjednik HSLS-a.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • NEOPISIVO_2 23.02.2022.

    Tragikomična je premijerova namjera da postavi za ministra u HDZ-ovoj vladi Vrdoljakovog malog od kužine koji je na sadašnjoj poziciji sa zadatkom da održi na životu obamrle krakove Vrdoljakove korupcijske hobotnice, odnosno da spriječi njihovo amputiranje i otkidanje glave kralju korupcije koji egzistira neokrznut. Cilj iznošenja istinitih činjenica iz Čurajeve karijere je razotkrivanje njegovog nestručnog, štetnog, koruptivnog i zločestog po ovlaštenjima nadziranja, a stvarno upravljanja državnim poduzećem. Preuzeo je Borovo sa teškoćama u poslovanju, uz pomoć HNS kadrova Krmpotić, Ham, Merki, Jocić ... opustošio žiro račun Borova za financiranje kampanje Vrkića za gradonačelnika Osijeka, rastjerao kadrove koji bi ih mogli spriječiti u koruptivnim i kriminalnim radnjama i na kraju ostavio opustošeno i njegovim potezima devastirano državno poduzeće. I sada Pleki njega hoće za ministra. Ne mogu vjerovati.........  

  • komparator 23.02.2022.

    Ne znaš ko je tu jači , HNS ili HSLS , to su hrvatske uzdanice !!!

  • nisambitan 23.02.2022.

    Da ponovim, ovaj ne zna jel pošao ili došao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare