To je to što me zanima!

Što je ovo?! Omiš pod morem

Obilna kiša radi velike probleme na splitskom području, a to je jutros posebno osjetio Omiš. Nizak tlak i lunarna plima uz olujan i orkanski vjetar južnog i jugozapadnog smjera uzrokovali su rast razine mora
Vidi originalni članak

Trenutno se cijela zapadna Europa nalazi u polju niskog tlaka zraka, a nad sjevernom Italijom se formira sekundarni ciklonalni centar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Taj će se centar u nadolazećoj noći i tijekom nedjelje naći nad sjevernim Jadranom što će uvjetovati opasne vremenske prilike na velikom dijelu Jadrana, piše Dalmacija danas.

Na to upozorava DHMZ kroz sustav MeteoAlarm koji je za područje cijelog Jadrana izdao crveni, najviši stupanj upozorenja i to zbog juga.

OBILNE KIŠE I OLUJNO JUGO Crveni alarm za Hrvatsku! Na otvorenom valovi do 6 metara

DHMZ predviđa udare juga do orkanskih 130 km/h na cijelom Jadranu, a uz obalu do 90 km/h.

Osim na vjetar, DHMZ upozorava na obilne oborine, tijekom nedjelje može pasti do 90 litara kiše po kvadratnom metru.

NEVJEROJATNE SNIMKE More se u Vranjicu uopće ne vidi od pjene: 'Moramo čekati da sve iscuri, nije opasno za okoliš'

Nizak tlak i lunarna plima uz olujan i orkanski vjetar južnog i jugozapadnog smjera uzrokovali su rast razine mora pa je veći dio Omiša, kako piše Dalmacija danas, završio poplavljen.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ZAGYTESLA 07.12.2020.

    pa imaju tamočamaca ko perja..kaj im fali a i kafići su zaprti ...idemo na pecanje jedino kaj se isplati ako želimo papati...hehehhe i naravno opaliti jedan PICIGIN za hrabre...

  • 06.12.2020.

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Paaa štoo Riječka tržnica je non stop pod morem. Ne trebate ni ić po ribu plivaju po tržnici samo ponesite sak

  • Vito1 06.12.2020.

    U Hrvatskoj su odgovorni HEP i vlast. Oni su zabranili ugradnju fotonaponskih čelija i termoakumulacijskih ploča na krovove kuća samo kakko bi trošili što više ugljena i mazuta na čemu zarađuju punih 30 godina. Dok smo u bivšoj državi imali nekoliko tvornica fotonaposnkih panela država se pobrinula zabraniti privatno korištenje sunčane energije za grijanje i rasvjetu, a sad se HEP hvali kako gradi na Cresu sunčanu elektranu. Nije dopustio otočanima da ju sami izgrade pa da se odvoje od parazita u HEP-i. Vjetroelektrana na Visu bila bi za Vis dovoljna za odvajanje od HEP-e, ali je to članica hdz - ovaca zabranila prije više od 25 godina. I sad vidimo korupciju na djelu i ovoj organizaciji hdz - ovaca osuđenoj za pljhačku Hrvatske. Mogli smo punih 30, a i više, godina koristiti sunce i time štedjeti i čuvati prirodu. Umjesto toga paraziti prodaju hrvatski čisti zrak, jer Hrvatska nije dosegnula granicu zagađenja pa smije i dalje zagađivati zrak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare