To je to što me zanima!

Štrajk u Poreču: 'Nije došao ni jedan učenik, hvala roditeljima'

Kao glavni razlog negodovanja učitelja, a što za posljedicu jest sam štrajk, taj je što u javnim službama svi imaju jednaku osnovicu, ali različite koeficijente
Vidi originalni članak

U Osnovnoj školi Poreč u dane štrajka nije došao niti jedan učenik, pa smo zahvalni roditeljima na toj podršci, kazala nam sindikalna povjerenica te ustanove, ujedno i učiteljica engleskog jezika Dunja Klarić.

Kao glavni razlog negodovanja učitelja, a što za posljedicu jest sam štrajk, taj je što u javnim službama svi imaju jednaku osnovicu, ali različite koeficijente.

VIDEO: ŠTRAJK SE NASTAVLJA U četvrtak nema nastave u tri županije: Štrajkaju i fakulteti

U konačnici to rezultira da učitelji imaju manju plaću, a ona iznosi od pet tisuća za učitelja početnika, pa do 7000 kuna za onog dugogodišnjeg učitelja mentora, kazala nam Klarić. Napomenula nam kako je premijer Andrej Plenković ponudio rješenje, ali ono nije zadovoljavajuće. Povećao bi osnovicu, ali time bi svi oni koji imaju viši koeficijent ponovno imali i veću plaću, a učitelji bi ostali na istome.

KOEFICIJENTI I OSNOVICA Apsolutno genijalan odgovor profesorice zašto se štrajka

- To je ponižavanje prosvjetnim radnika - rekla nam povjerenica Klarić. Na naše pitanje hoće li i dalje štrajkati i hoće li to se u konačnici odraziti na nastavni plan, objasnila nam da nastavak štrajka u OŠ Poreč zasada bar neće ništa bitno poremetiti, jer fond određenih sati je tu negdje u planu.

Gotovo isto su nam potvrdili i i drugi učitelji porečke škole, s time da su nam kazali da nakon održavanja nastave njihov posao ne završava za razliku od drugih u javnim službama. Potužili su nam se kako rade i od kuće, jer nastavni plan danas zahtjeva više priprema i bitno se razlikuje od nekad. Danas je sve digitalizirano, a tako se već i odvija dio nastave. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • johan2 23.10.2019.

    Ma otkud da nadju pare.Da opeljese jos vise ovu sirotinju obrtnike,poduzeca koji jedva kraj s krajem rade cijeli dan i dat vama uciteljima koji sjedite par sati sa pauzama.Nek otpuste 200.000 uhljeba pa nek rade nesto.Ali vrlo interesantno kako sad strajkuju nakon sto je vlada ulozila u skolstvo.Plenki ne posustaj nedaj im ni lipeeeeee.Nek strajkuju oni,strajkuje ova drzava vec 25g.

  • 23.10.2019.

    Hvala roditeljima (jel) što šalju djecu na instrukcije, i masno plaćaju sate pored škole i učitelja. Ma dajte.

  • OS_LEGA 23.10.2019.

    Apel svim roditeljima koji imaju školarce! Kada "svete krave" odluče raditi, djecu ne treba slati u školu, pa neka vide ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare