Obavijesti

News

Komentari 37

Apsolutno genijalan odgovor profesorice zašto se štrajka

Apsolutno genijalan odgovor profesorice zašto se štrajka
1

Zamislite da ste učenici, od 24 učenika, 13 ih dobije dvojku iz ispita, ostalih 11 četvorku, a svi su imali jednak broj bodova. Učitelj (nazovimo ga Vlada), nakon što ste se pobunili, kaže: 'Svima ide ocjena više'

VIDEO

Ne razumijem čemu štrajk, čudi se premijer Andrej Plenković nakon najave da će iduće godine povećati osnovice za plaće zaposlenima u državnim i javnim službama od 6,12 posto. I dok se premijer iščuđava, škole ulaze u drugi tjedan štrajka.

Nastavnici u štrajku zapjevali: Ovo mi je škola, zbog nje živim
Nastavnici u štrajku zapjevali: Ovo mi je škola, zbog nje živim

Mnogi se pitaju kako to, pa vlada je učiteljima obećala veće plaće.

No kako bi bilo jasnija razlika između povećanja koeficijenta i osnovice i razlika između onoga što Vlada nudi, a što učitelji traže, profesorica Barbara Maras poslala nam je ilustrativni tekst u nadi da će premijeru, ali i svima kojima nije jasno ili se iščuđuju čemu daljnji štrajk, biti jasniji razlog štrajka.

Odgovor prenosimo u cijelosti:

Zamislite da ste učenici u nekom razredu. Od 24 učenika, iz ispita ste vas 13 dobili dvojku, a ostalih 11 učenika četvorku, bez obzira što ste na ispitu SVI ostvarili JEDNAK BROJ BODOVA. Učitelj (nazovimo ga VLADO), nakon što ste se s pravom pobunili, kaže: “Ne brinite, do kraja polugodišta SVIMA ću podignuti ocjenu. Oni koji su dobili dvojku - imat će trojku, a oni koji su dobili četvorku - njima ću dati peticu”! No, oštećeni učenici smatraju i dalje da je nepravedno za JEDNAK broj bodova dobiti RAZLIČITU ocjenu, bez obzira što ju je učitelj Vlado sad SVIMA velikodušno podignuo. Učitelj pritom NE VIDI problem i NIJE MU JASNO: “Čemu nezadovoljstvo?! Pa dobili ste veću ocjenu”.

Oštećeni učenici objašnjavaju roditeljima, susjedima, pa i teti u dućanu, da viša ocjena SVIMA ne rješava problem nepravde UNUTAR razreda. Zavadio je učitelj VLADO pritom i čitav razred, učenici su ispali nezahvalni, a kraj toliko učenika u državi koji dobivaju jedinice - i trojka se čini dobra, zar ne? E pa, dragi učitelju VLADO, Vaša trojka samo je produbila već postojeći problem!

P.S. Draga VLADO Republike Hrvatske, izjednačavanje koeficijenata shvatio bi i učenik prvog razreda osnovne škole, prestanite stoga uvjeravati ovaj “napaćeni narod” da vam za to trebaju Nobelovci!

Barbara Maras, prof.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa